Jak se „vyléčit“ z homosexuality? Filipínský vůdce má svéráznou metodu

Filipínský prezident Rodrigo Duterte je znám tím, že pro kontroverzní výrok nejde daleko. Naposledy takto „zaperlil“ na setkání s filipínskou komunitou v Tokiu. Davu sdělil, jak se vyléčil z homosexuality.

Duterte obvinil svého velmi vokálního kritika, důstojníka a senátora Antonia Trillanese, že je gay. Filipínský prezident pak řekl, že sám se cítil být „trochu gayem“, zatímco byl ve svém prvním manželství, které skončilo v roce 2000.

Po svém setkání se svou druhou ženou byl však „ vyléčen“. „ Stal jsem se znovu mužem! Takže krásná žena mě vyléčila. Potom jsem nesnášel hezké muže. Nyní preferuji krásné ženy,“ řekl Duterte.

Filipínský prezident tvrdé ruky se do gayů strefuje pravidelně. V roce 2016 vzbudil diplomatický skandál, když amerického velvyslance na Filipínách nazval „ teplým synem děvky“. O rok později Američany obvinil, že svou podporou homosexuálů šíří špatný vliv.

„Neexistuje žádný gender, je pouze on a ona. To je jejich kultura. U nás se aplikovat nebude. Jsme katolíci a máme občanský zákoník, kde se píše, že manželství mohou uzavírat jen muži a ženy. To je náš zákon, tak proč bychom měli akceptovat jejich gender,“ uvedl.

Přes své zdůrazňování katolicismu Duterte zaútočil na kněze a biskupy filipínské katolické církve, které jej kritizovali za jeho tvrdou válku proti drogám. Osočil je, že jsou gayové a obtěžují děti. Duterte, který tvrdí, že v mládí byl sám sexuálně obtěžován knězem, nazval katolickou církev nejpokrytečtější institucí v zemi.

Prezident dokonce vyzval Filipínce k zabíjení kněží. „ Prezidentský úřad mi dal Bůh a jsem si jistý, že by tak neučinil, kdyby mě považoval za sračku. Nebýt Boha, nejsem tím, čím jsem. Ale tihle biskupové, zabijte je. Jsou to bezcenní blázni. Všechno, co umí, je kritizovat.“

Duterte zároveň se však několikrát řekl, že by gayové měli být tolerováni a že měli být uznáni katolickou církví. „ Nebude žádný útlak a my uznáme váš význam ve společnosti," řekl Duterte na konferenci LGBT komunity ve městě Davao na Filipínách.

Filipínský prezident v roce 201ž rozpoutal tvrdou válku proti drogám, za kterou sklidil velkou kritiku doma i zahraničí. Filipínská národní policie připustila, že okolo 5 000 osob, většinou chudých osob, bylo zabito v protidrogových operací.

Podle lidskoprávních organizací byl počet mnohem větší a většinou se jednalo o chladnokrevné popravy. Police to odmítá, že jen jednala v sebeobraně.

Související

Soud, ilustrační foto

Prokuratura žádá ICC o vyšetřování filipínské války proti drogám. Duterte spolupráci odmítá

Filipínský prezident Rodrigo Duterte nikdy nebude spolupracovat s případným vyšetřováním Mezinárodního trestního soudu (ICC), prohlásil dnes mluvčí hlavy státu. Prokuratura ICC v pondělí požádala o zplnomocnění zahájit plné vyšetřování filipínského protidrogového tažení, při kterém podle ní mohly být spáchány zločiny proti lidskosti. Obhájci lidských práv možnost vyšetření událostí přivítali, uvedla dnes agentura AP.

Více souvisejících

Rodrigo Duterte Filipíny Gayové římskokatolická církev

Aktuálně se děje

před 32 minutami

před 41 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Evropou prošly prvomájové demonstrace. V Německu a Francii zasahovala policie

Prvomájové demonstrace v Paříži a německých městech byly provázeny napětím a incidenty. V Paříži došlo k rozbíjení nejméně dvou výloh obchodů radikály, zatímco ve Stuttgartu se střetly protestující s policií, jak informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy