Islamisté přepadli základnu u Adenu. Zemřelo deset jemenských vojáků

Saná - Islamisté dnes ráno přepadli armádní základnu u adenského letiště. Zahynulo nejméně deset jemenských vojáků a další desítky jich jsou zraněny.

Na základnu zaútočily asi dvě desítky ozbrojenců. Džihádistům prorazil cestu jeden automobil, který u vjezdu explodoval. Za ním pak projel další vůz, který vybuchl uvnitř základny.

Při následném boji podle AFP zahynulo nejméně deset vojáků a šest z útočících džihádistů, ostatní utekli a vojáci s pomocí vyslaných posil opět získali kontrolu nad základnou.

Vládní síly s pomocí mezinárodní koalice loni vyhnaly z Adenu šíitské protivládní vzbouřence, ale nedaří se jim zajistit bezpečnost v celé oblasti.

Související

Islámský stát (ISIS)

Teror v Adenu: Útok nastal, když z letadla vystupovala vláda. Mnoho mrtvých a raněných

Nejméně 13 lidí bylo zabito a desítky dalších zraněny při dnešním útoku na letiště v jemenském Adenu. Exploze a střelba se ozvaly krátce poté, co na letišti přistálo letadlo, v němž ze Saúdské Arábie přiletěla nově sestavená jemenská vláda. Informovala o tom agentura Reuters. K útoku se zatím nikdo nepřihlásil, podezření padá na povstalecké Húsíe.
Ilustrační foto

Útok na vojenskou přehlídku v Jemenu: Raketa zasáhla tribunu s diváky

Nejméně devět lidí zemřelo a několik desítek dalších utrpělo zranění poté, co dnes vojenskou přehlídku ve městě Dálí na jihozápadě Jemenu zasáhla raketa. Informovala o tom agentura AP s odkazem na vyjádření sil napojených na vládu mezinárodně uznávaného prezidenta Abdar Rabbúa Mansúra Hádího. Ty rovněž uvedly, že za útokem stojí šíitští povstalci známí jako Húsíové. K útoku se však zatím nikdo nepřihlásil.

Více souvisejících

Terorismus v Jemenu Jemen

Aktuálně se děje

před 35 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Ilustrační fotografie

Muž s mečem zaútočil na lidi v Londýně

Muž zaútočil s autem a mečem na lidi na severovýchodním předměstí Londýna. Uvedla to v úterý místní policie, která podezřelého zadržela. Se zraněními bylo hospitalizováno v Hainaultu pět osob, informuje BBC.

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie.

Dnes je Mezinárodní den tance. Kdy a jak začali lidé tančit?

Tanec je starý tak jako samo lidstvo. Během dlouhé historie prošel tanec vývojem a mnoha proměnami. Vznikly jeho specifické podoby pojící se s obdobími v roce, důležitými okamžiky v životě člověka nebo nejrůznějšími rituály. Pomocí tance se vyjadřovaly emoce či národní identita. Jaká je historie tance, který má dnes svůj mezinárodní den?

včera

RECENZE: Boy Kills World v krvavé lázni zabíjí struhadlem a drží se videoherních kontur

Ačkoli film Boy Kills World se v nabídce českých kin objevil relativně nenápadně, nabízí zběsilou, ujetou a sebeuvědomělou akční jízdu, kde je dějovým tahounem samotné násilí. Postmoderní hříčka sází na nápaditou stylistiku a moralizování zahazuje daleko od zmasakrovaných antagonistů.

Zdroj: Martin Pleštil

Další zprávy