Coulibaly, voják chalífátu posmrtně přiznává příslušnost k Islámskému státu +VIDEO

Paříž - Na internetu se dnes objevilo podivné video. Muž podobný Amedymu Coulibalymu se na něm hlásí ke čtvrteční vraždě pařížské policistky a k příslušnosti k Islámskému státu.

Coulibaly usmrtil čtyři lidi v židovském lahůdkářství, kde také držel několik hodin 15 osob jako rukojmí, než jej policisté zabili.

Snímek v délce sedmi minut a 17 vteřin byl velmi rychle stažen ze serveru Dailymotion, pravost se mezitím podle AFP nepodařilo ověřit. Nejmenovaný policejní zdroj však agentuře Reuters sdělil, že bezpochyby šlo o Coulibalyho.

Zdroj: LiveLeak.com

Na videu vybízí francouzské muslimy, aby následovali jeho příkladu. Vyjadřuje také věrnost vůdci Islámského státu abú Bakrovi Bagdádímu. Muž hovořící na kameru říká, že je "proti policii", zatímco doprovodný text praví, že hovoří Amedy Coulibaly.

Související

Francie si připomněla oběti útoku na redakci Charlie Hebdo

Francie si připomněla oběti útoku na redakci Charlie Hebdo

U příležitosti šestiletého výročí teroristických útoků na redakci satirického časopisu Charlie Hebdo a obchod s košer potravinami, při nichž zahynulo 17 lidí, se dnes v Paříži v omezeném počtu sešli francouzští představitelé na neokázalém pietním obřadu, informovala agentura AFP. Jde o první připomínku útoků z ledna 2015 od doby, kdy soud v Paříži v polovině prosince vynesl rozsudky nad víc než desítkou spolupachatelů útoků.

Více souvisejících

Teroristické útoky ve Francii: na redakci týdeníku Charlie Hebdo (7. ledna 2015) a košér obchod (8. ledna 2015) Islámský stát (IS) Amedy Coulibaly (7. ledna s bratry Kouachiovými zosnoval dvojici teroristických útoků)

Aktuálně se děje

před 14 minutami

před 33 minutami

před 45 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Miloš Zeman

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Ilustrační foto

Dnes je Zelený čtvrtek, významný den spojený s Poslední večeří

Zelený čtvrtek, čtvrtý den Velikonočního týdne, je jedním z nejvýznamnějších dnů v křesťanském liturgickém kalendáři. Tento den má hluboký náboženský význam, připomíná události spojené s Ježíšem Kristem, zejména jeho Poslední večeři se svými učedníky a zahájení pašijového týdne, který vrcholí Velikonocemi.

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Princezna Kate způsobila šok i lidem ze svého okolí, zní z Británie

Zítra uplyne týden od chvíle, kdy princezna Kate po mnoha spekulacích odhalila, že lékaři u ní diagnostikovali rakovinu. Pro spoustu lidí z jejího okolí to byl šok, zní z Velké Británie. Kdo všechno věděl o nemoci s předstihem? 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy