Kanály plné mrtvol. Řádí v Manchesteru sériový vrah? Říká se mu "Strkač"

Londýn - Obyvatelé britského Manchesteru mají strach. Ve vodních kanálech, které protékají městem, bylo za posledních sedm let nalezeno již 61 mrtvol (17 těl za poslední dva roky). Práce sériového vraha?

Tuto teorii prosazuje především profesor Craig Jackson, šéf katedry psychologie na Birminghamské městské univerzitě. Podobné obavy ale vyjadřují i místní obyvatelé a bezpečnost kanálů začaly prověřovat místní úřady.

Ve vodních tocích v Manchesteru a jeho bezprostředním okolí se v loňském roce našlo devět mrtvých těl a osm v roce 2013. Skoro všechny oběti byly muži - a v rámci Británie jde o velmi vysoké číslo na jedinou oblast.

"Rozhodně nechávám všechny možnosti otevřené, pokud jde o to, co se tady děje. Nemůžu vyloučit, že jde o sériového vraha," prohlásil Jackson. Valnou většinu případů přitom policie vyhodnotila buď jako nehodu nebo jako sebevraždu, dodal.

"Studuji sebevraždy a mohu kategoricky říct, že lidé si jako způsob jen zřídka volí skok do kanálu. Takže tyto případy jako sebevraždu nemohu přijmout," řekl Jackson. "To by nás přivedlo k myšlence, že lidé v Manchesteru jsou nezvykle nemotorní a neopatrní - a to se mi také nezdá pravděpodobné," dodal.

Zdroj: YouTube

Jeho prohlášení jen přiživilo místní obavy ohledně vysokého počtu úmrtí. Někteří lidé spekulují, že tu může řádit nějaká osoba - na sociálních sítích dostala přezdívku "The Pusher" (Strkač) - shazující své oběti do vody.

Někteří lidé připisují vysoký počet obětí - přinejmenším v centru města - na vrub renovaci oblastí kolem kanálů, díky které se bary a kluby ocitly blíž vody. "Dá se tu vysledovat pravidlo pro centrum města - lidé příliš pijí, a pak spadnou do kanálu," varoval už v roce 2012 vrchní policejní konstábl Peter Fahy.

Související

Charles Sobhraj

Sériový vrah Charles Sobhraj alias Had je na svobodě. Vznikla o něm řada filmů i knih

Z nepálského vězení byl dnes ráno po téměř 20 letech propuštěn mnohonásobný zločinec a odsouzený vrah Charles Sobhraj. Osmasedmdesátiletý Francouz přezdívaný Had, o němž vznikl stejnojmenný seriál na streamovací službě Netflix, má podle policie na svědomí až 20 vražd západních turistů spáchaných v 70. letech minulého století v Asii. Sobhraj dnes nastoupil do letadla, které míří do Francie; podle agentury Reuters to potvrdil personál letiště v Káthmándú.
Petr Zelenka. Komentář

ANALÝZA: Před patnácti lety byl zatčen heparinový vrah Zelenka. Kauzu stále obestírá tajemství kolem motivu a dodnes budí vášně

I v relativně nedávné minulosti nalezneme události, které výrazně otřásly celou Českou republikou. Jednou z nich byla nepochybně i kauza takzvaného heparinového vraha Petra Zelenky, od jehož zatčení v jihlavské nemocnici dnes uplynulo patnáct let. Chladnokrevnost, s jakou měly být vraždy provedeny, tehdy šokovala celou společnost. Petr Zelenka, který nejdříve působil v havlíčkobrodské nemocnici jako zdravotní bratr, byl obviněný a následně odsouzený za sedm vražd a deset pokusů o vraždu. Těch se měl dopustit od května do září 2006 na ARO v havlíčkobrodské nemocnici, když pacientům v bezvědomí podával silné dávky heparinu. Byl odsouzen k odnětí svobody na doživotí. Bohužel nikdo z rodin obětí se nedočkal odškodnění. Tragickou událost stále obestírá tajemství kolem motivu a dodnes budí vášně.

Více souvisejících

Sérioví vrazi Velká Británie zajímavosti

Aktuálně se děje

před 58 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 9 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

Nová bilance: V Pásmu Gazy zemřelo přes 34 500 lidí

Při izraelské vojenské ofenzivě v Pásmu Gazy od 7. října zahynulo 34.568 lidí. Ve středu to uvedlo ministerstvo zdravotnictví v Pásmu Gazy ovládaném Hamásemm informovala agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy