Noční vlci navštívili Dachau: Jistilo nás 30 policistů se psy

Berlín - Motorkáři s ruského klubu Nočních vlků dorazili do Mnichova a dnes navštívili nedaleký koncentrační tábor Dachau. Pak by se měli vydat do Prahy.

Jezdci, kterých bylo podle médií asi deset, překročili hranice z Rakouska do Německa v neděli večer. Na dálnici 50 kilometrů od Mnichova je zastavila policie, která jim zkontrolovala doklady. Podle Šapovalova asi dvouhodinovou kontrolu provádělo na 30 policistů se psy.

Po zotavení se z cesty odjeli do Dachau, kam podle Bildu přijeli v poledne. Již od rána před památníkem někdejšího koncentračního tábora hlídkovali policisté. Podle neoficiální cestovního plánu mají nyní motorkáři na programu návštěvu mnichovského muzea automobilky BMW.

Německá policie uvedla, že skupinu tvoří deset lidí a že žádný z nich není plnoprávným členem Nočních vlků. Jde prý o jejich rodinné příslušníky včetně dvou dětí a sympatizanty, mimo jiné jednoho Rakušana. Jedním z členů skupiny je podle portálu oberpfalznetz.de žena, která v neděli přiletěla do Mnichova, aby se k motorkářům připojila. Podle německých a rakouských médií překročili motorkáři hranice do Německa na jednom motocyklu a v jednom autě.

Předpokládá se, že vedle Dachau chtějí Noční vlci navštívit mimo jiné i Norimberk, který je úzce spjat se vzestupem nacistického hnutí. Národně socialistická německá dělnická strana (NSDAP) pod vedením Adolfa Hitlera tu od roku 1927 pořádala říšské stranické sněmy.

Podle původních plánů by měli motorkáři z Bavorska pokračovat přes Prahu do saského Torgau, kde se 25. dubna 1945 na Labi setkala americká a sovětská armáda. Cesta Nočních vlků Evropou by měla skončit 9. května v Berlíně.

Slovenský politolog Grigorij Mesežnikov podle deníku Sme uvedl, že na základě jeho informací motorkáři, kteří přijeli o víkendu na Slovensko a hlásili se k Nočním vlkům, byli občany pobaltských států, tedy zemí EU. V Pobaltí žije početná ruská menšina.

Zdroj: YouTube

Související

Ruští motorkáři ze skupiny Noční vlci

Bosna zakázala vstup šéfovi ruských Nočních vlků

Sarajevo - Bosna zakázala vstup na své území šéfovi Nočních vlků Alexandru Zaldostanovovi. Ruský motorkářský klub, známý blízkými vztahy s ruským prezidentem Vladimirem Putinem, se chystá v neděli v Srbsku zahájit svou devítidenní cestu Balkánem.
Ruští motorkáři ze skupiny Noční vlci

Rusko na Noční vlky kašle. Kreml jim nedal ani korunu

Moskva - Bez překvapení se letos neobešlo udělování prezidentských grantů v Rusku, kde Kreml každoročně rozdává stamiliony rublů spřízněným nevládním organizacím, dobročinným spolkům a kulturním institucím.

Více souvisejících

konvoj "Nočních vlků" koncentrační tábor Dachau (Německo) Německo

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie.

Dnes je Mezinárodní den tance. Kdy a jak začali lidé tančit?

Tanec je starý tak jako samo lidstvo. Během dlouhé historie prošel tanec vývojem a mnoha proměnami. Vznikly jeho specifické podoby pojící se s obdobími v roce, důležitými okamžiky v životě člověka nebo nejrůznějšími rituály. Pomocí tance se vyjadřovaly emoce či národní identita. Jaká je historie tance, který má dnes svůj mezinárodní den?

včera

včera

včera

Požáry, ilustrační fotografie.

Zákaz rozdělávání ohně. Střední Čechy reagují na výstrahu ČHMÚ

Návrat teplého počasí místy zkomplikuje lidem v Česku pálení čarodějnic. Například Středočeský kraj v pondělí vyhlásil na přesně stanovených místech zákaz rozdělávání ohně. Reagoval tak na dnes aktualizovanou výstrahu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) před nebezpečím požárů.

včera

Německá policie, ilustrační fotografie.

Rus v Německu zavraždil dva Ukrajince. Byli to vojáci, tvrdí Kyjev

Dva Ukrajinci, které měl v sobotu v německé spolkové zemi Bavorsko ubodat ruský občan, byli příslušníky ozbrojených sil. Kyjev to potvrdil podle ukrajinských médií, které cituje agentura DPA. Ukrajinští vojáci v Německu podstupovali rehabilitaci po zraněních, která utrpěli na bojišti.

včera

včera

včera

včera

včera

"Nejsilnější dokument ze všech." USA a Ukrajina uzavřou pakt o spolupráci

Ukrajina a Spojené státy chystají ještě bližší spolupráci na základě bilaterální bezpečnostní dohody, oznámil ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Tuto informaci přinesla agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy