V Maďarsku se srazily vlaky, 19 zraněných

Budapešť - Ranní kolize dvou osobních vlaků u maďarské obce Galgaguta si vyžádala 19 zraněných. Vyšetřovatelé už patrně znají i příčinu nehody.

Galgaguta leží zhruba 50 kilometrů severovýchodně od Budapešti.

Dva lidé utrpěli vážná zranění, řekl mluvčí státních drah MÁV Imre Kavalecz. Agentura MTI později upřesnila, že jeden muž si zlomil nohu a jedna žena má zlomená žebra.

Jeden z lékařů, kteří ošetřovali raněné, televizi řekl, že průvodčí stačil varovat cestující před nadcházející srážkou.

Ke srážce na jednokolejné trati došlo podle poznatků vyšetřovatelů proto, že jeden z protijedoucích vlaků měl zpoždění, a tak se změnilo nádraží, na kterém se měly minout. Avšak tam zpožděný vlak, který měl počkat na vedlejší koleji, nevyčkal.

Související

Vlakové neštěstí v Řecku. Desítky mrtvých a zraněných (1. března 2023).

Mimořádná zpráva Neštěstí v Řecku: Čelní srážka dvou vlaků. Desítky mrtvých a raněných

Nejméně 38 obětí a více než sedm desítek zraněných si vyžádala srážka osobního vlaku s 350 lidmi na palubě a nákladního vlaku, která se stala v úterý pozdě večer u řeckého města Larisa. České ministerstvo zahraničí uvedlo, že nemá informace, že by mezi oběťmi či zraněnými byli čeští občané. Jde o nejtragičtější železniční nehodu v Řecku za několik desetiletí.

Více souvisejících

Vlaková neštěstí Maďarsko

Aktuálně se děje

Aktualizováno před 4 minutami

Evan Gershkovich

V Rusku začal soud s americkým novinářem Gershkovichem. Hrozí mu 20 let vězení

Vyšetřování prokázalo, že americký novinář Evan Gershkovich sbíral tajné informace o ruské společnosti působící v obranném průmyslu pro americkou Ústřední zpravodajskou službu (CIA), uvedl ve středu první den procesu s vězněným novinářem ruský prokurátor. Podle amerického velvyslanectví v Rusku však nebyly předloženy žádné důkazy o údajné špionáži, uvedla agentura Reuters.

před 21 minutami

před 46 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Aktualizováno před 3 hodinami

Petr Pavel přivítal na Pražském hradě slovenského prezidenta Petera Pellegriniho. (26.6.2024) Prohlédněte si galerii

Pellegrini v Praze. Nový slovenský prezident je na první zahraniční cestě

Do Prahy ve středu dorazil nově zvolený slovenský prezident Peter Pellegrini, na Pražském hradě jej dopoledne přijal český protějšek Petr Pavel. Pro Pellegriniho jde o první zahraniční návštěvu ve funkci hlavy státu. Prezidenti se shodli, že na obnovení mezivládních jednání ještě nenastal čas. Oba ale vyjádřili naději, že k tomu časem dojde. 

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Bouřka, ilustrační foto.

Počasí: V Česku dnes opět hrozí silné bouřky

V Česku ve středu po několika dnech opět udeří bouřky. Podle aktuální výstrahy Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) v nich může na Moravě a ve Slezsku spadnout až 50 milimetrů srážek. Hrozí také krupobití. 

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Němci si schraňují léky, Češi mají nedostatek. Válkův náměstek: Moje zima bude opět tuhá

Česko ve spojení s několika zeměmi kritizuje německou vládu za „hloupou strategii“ v oblasti vytváření zásob léků. Během pátečního jednání šéfů zdravotnictví v rámci Rady EU a hodlají situaci řešit. Jako nesprávný je hodnocen nejen přístup Německa, ale také Francie a Rakouska. 

Zdroj: Jakub Jurek

Další zprávy