Koho ministr viní ze sexuálních útoků v Cologne? Chce zavést nová pravidla

Berlín – Novoroční útoky v německém Cologne svou závažností a množstvím vyvolaly celou řadu reakcí. Německý ministr spravedlnost Heiko Maas se domnívá, že za tyto útoky mohla sexistická inzerce a hodlá proto změnit zákony. Informoval o tom server The Daily Caller.

Maas chce podle deníku Der Spiegel změnit německé reklamy tak, aby již nesexualizovaly a neobjektivizovaly ženy a muže. Právě současný image pohlaví a sexuality Maas viní z novoročních útoků v Cologne, kdy došlo k více než 1 000 případů sexuálních a dalších napadení.

Tyto útoky přitom strhly vlnu protestů, jelikož za mnoha z nich zřejmě stáli uprchlíci ze Severní Afriky. Otázka uprchlíků v současnosti patří k velmi citlivým tématům a tyto útoky rozdmýchaly protiimigrační nálady.

Maasův návrh se ale podle serveru setkal s opozicí. Například předseda Svobodné demokratické strany Christian Lindner uvedl, že jde spíš o otázku vkusu. „Požadovat zahalení žen nebo mužů je něco, co lze slyšet od náboženských islamistických vůdců, ale nemělo by tomu tak být od německého ministra spravedlnosti," uvedl.

Související

Více souvisejících

Německo sexuální zneužívání sexismus

Aktuálně se děje

před 54 minutami

před 1 hodinou

Aktualizováno před 1 hodinou

před 2 hodinami

Teroristé Hamásu

Nepřijatelné a absurdní. Itálie se vyjádřila k zatykači na Netanjahua

Porovnávání Izraele a palestinského militantního hnutí Hamás je nepřijatelné a absurdní. Prohlásil to v úterý italský ministr zahraničí Antonio Tajani poté, co hlavní prokurátor Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karim Khan požádal o vydání zatykačů na představitele Izraele i Hamásu. Uvedla to agentura AFP.

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Andrzej Duda

Duda čelí kritice za kondolenci k úmrtí íránského prezidenta

Polský prezident Andrzej Duda čelí kritice za to, že přirovnal smrt íránského prezidenta Ebráhima Raísího ke smrti polského prezidenta Lecha Kaczyńského při letecké nehodě před 14 lety. Íránský prezident zahynul v neděli při nehodě vrtulníku. O incidentu informovala agentura DPA.

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

RB OSN zamítla rezoluci o zákazu jaderných zbraní ve vesmíru

Rada bezpečnosti OSN (RB OSN) v pondělí zamítla návrh rezoluce předložený Ruskem, který požadoval zákaz rozmisťování nebo používání zbraní ve vesmíru. Uvedla to agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy