Maddie zmizela před devíti lety. Její matka se teď vrátila na místo činu

Londýn - Před devíti lety zmizela Maddie McCannová. Rodiče si smutné výročí připomněli setkáním s podporovateli. Její matka se na konci dubna vrátila do Portugalska, kde znovu hledala stopy. Vyšetřovatelé zatím žádají vládu o další peníze na pátrání po holčičce.

Po Madeleine McCannové pátrají policie i rodiče už devět let. Tehdy tříletá holčička zmizela z hotelového pokoje v portugalském letovisku Praia da Luz, vyšetřovatelé ale nikdy nenašli ji ani stopy po únoscích.

Rodiče Kate a Gerry se na smutné výročí sešli s příbuznými, přáteli a podporovateli. Za Maddie se pomodlili a poté poděkovali za pomoc. "Všem podporovatelům děkujeme za pomoc a odhodlání i za nekončící naději v Maddiin návrat," uvedli McCannovi na stránkách Find Maddie.

"Je to už dlouhá doba, ale vyšetřování pokračuje a přichází stále nové zprávy. Dokud nedostaneme jasné informace, budeme stále doufat a dělat vše pro to, abychom Madeleine našli," dodala rodina ve svém prohlášení.

Maddiina matka se na konci dubna do Portugalska vrátila, aby "hledala stopy a odpovědi". Kate totiž věří, že její dcera s únosci nepřekročila hranice. "Vždycky jsem říkala, že Praia da Luz je místo, kde se cítím Maddie nejblíž," prohlásila už dříve. Ráda se prý prochází po pláži a vzpomíná na veselejší časy.

Rodina teď zvažuje, že si nechá zpracovat novou kresbu toho, jak by dnes mohla Maddie vypadat. Bojí se totiž, že i kdyby ji někdo viděl, nepozná ji. Zároveň spolu s vyšetřovateli žádá vládu o další finance. Zatím mají peníze jen na pátrání do začátku října.

Malá Maddie se ztratila v roce 2007 v portugalském letovisku Praia da Luz, tehdy jí byly tři roky. Rodiče ji spolu se sourozenci uložili ke spánku v pronajatém apartmánu a odešli na večeři do blízké restaurace. Dceru ale při jedné z kontrol v posteli už nenašli. Od té doby je nezvěstná.

Související

Soud pro lidská práva Štrasburk

Rodiče zmizelé Madeleine prohráli spor u Evropského soudu pro lidská práva

odiče Madeleine McCannové, která jako tříletá zmizela v roce 2007 na společné dovolené v Portugalsku, prohráli spor u Evropského soudu pro lidská práva. Stěžovali si na rozhodnutí portugalského nejvyššího soudu, který jim zamítl odškodné za pomluvu kvůli výrokům portugalského vyšetřovatele Gonçala Amarala.

Více souvisejících

Únos Madeleine McCannové Velká Británie portugalsko

Aktuálně se děje

před 24 minutami

před 49 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 3 hodinami

před 5 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Počasí narušilo lodní dopravu v Panamském průplavu, zjistili vědci. Region postihlo rekordní sucho

Klimatický fenomén známý jako El Niňo byl klíčovou příčinou nízkých srážek a rekordního sucha, které loni narušily lodní dopravu v Panamském průplavu. Ve středu to uvedli vědci, informuje agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy