Charlie Hebdo čelí více než rok po útoku opět výhrůžkám smrtí

Paříž - Francouzský satirický časopis Charlie Hebdo, jehož redakce se loni stala terčem útoku islámských radikálů, opět dostává anonymní vzkazy, jejichž autoři hrozí jeho zaměstnancům dalším zabíjením.

Týdeník, v jehož pařížské redakci džihádisté loni povraždili 12 lidí, podal žalobu. Policie vyšetřuje případ jako vyhrožování smrtí. Informovala o tom dnes francouzská média.

Redakce Charlie Hebdo obdržela od 8. června dvacítku výhrůžných textů na svou stránku Facebooku. "Hrozí se nich především zabitím několika členů redakce," uvedl k obsahu anonymních vzkazů deník Le Parisien.

Podle agentury AFP redakce také obdržela 22. června poštou ručně psaný text, který hrozil smrtí a obsahoval islámské zvolání Alláhu akbar (arabsky Bůh je veliký).

Autory nových výhrůžek zatím vyšetřovatelé nedopadli. "V tomto novém případu vyhrožování smrtí se nesmí nic podcenit. Autoři hrozeb budou nakonec identifikováni a budou se muset zodpovídat," citoval Le Parisien nejmenovaného vysokého státního úředníka.

Související

Francie si připomněla oběti útoku na redakci Charlie Hebdo

Francie si připomněla oběti útoku na redakci Charlie Hebdo

U příležitosti šestiletého výročí teroristických útoků na redakci satirického časopisu Charlie Hebdo a obchod s košer potravinami, při nichž zahynulo 17 lidí, se dnes v Paříži v omezeném počtu sešli francouzští představitelé na neokázalém pietním obřadu, informovala agentura AFP. Jde o první připomínku útoků z ledna 2015 od doby, kdy soud v Paříži v polovině prosince vynesl rozsudky nad víc než desítkou spolupachatelů útoků.

Více souvisejících

Teroristické útoky ve Francii: na redakci týdeníku Charlie Hebdo (7. ledna 2015) a košér obchod (8. ledna 2015) Charlie Hebdo

Aktuálně se děje

před 17 minutami

před 55 minutami

před 1 hodinou

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Helena Langšádlová

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

před 5 hodinami

před 7 hodinami

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

Putinův sluha Lukašenko: Nikdy jsme si nežili tak dobře, jako nyní

Prezident Běloruska Aleksandr Lukašenko prohlásil, že jeho země nikdy nezažila lepší časy než nyní. Ve své řeči porovnal éru po rozpadu SSSR s aktuální situací. Upozornila na projev Ukrajinska pravda s odkazem na běloruskou agenturou BelTa.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy