Terorista Abdeslam jako idol? Do vězení mu píší ženy, které s ním chtějí mít děti

Paříž – Útočník z Paříže, Salah Abdeslam, se za sebe a své činy „nestydí“. Naopak mu prý do vězení přichází milostné dopisy od žen, které chtějí „nosit jeho dítě“. Terorista, který se podílel na atentátu, při kterém zahynulo 130 lidí, se tím pochlubil v dopise, jehož úryvky zveřejnil list Libération

Abdeslam, který odmítl odpovídat na otázky soudců o útocích v Paříži z listopadu 2015, tvrdí, že jej mnozí vnímají jako „idol". V korespondenci s nejmenovanou ženou, která údajně džihádistovi poslala celou řadu dopisů, se podle médií Abdeslam „poprvé rozvyprávěl“.

„Za prvé – nebojím se, že mi něco vyklouzne, protože se nestydím za to, co jsem. A pak, co horšího by mohlo být řečeno? Všechno už řečeno bylo,“ píše se v dopisu, který patří k vyšetřovací složce o teroristovi.

„Vzhledem k tomu, že jsi byla tak přímočará, já budu taky, když se tě zeptám, jaké jsou tvoje záměry. Chci se ujistit, že mě nemiluješ jako „hvězdu“ nebo „idol“, protože takové zprávy také dostávám. Ale něco takového neschvaluji, protože jediná osoba, která si zaslouží být uctívána, je Bůh, pán vesmíru,“ píše ženě Abdeslam.

„Nesnažím se vyvolat povstání nebo páchat nepořádek, chci pouze reformy. Jsem muslim, což znamená, že jsem oddán Bohu, který mě stvořil a který mě svou milostí harmonicky vytvaroval tak dobře, jako tebe a všechny ostatní. Jsi také oddaná? Pokud ne, měla by ses měla kát a oddat se mu. Neposlouchej lidi, ale spíše slovo svého Pána. On tě povede,“ napsal ženě Abdeslam.

Jak list poukazuje, Abdeslam dostává velké množství pošty od různých lidí, ale pouze této anonymní ženě, jejíž totožnost nezná ani francouzská justice, poslal terorista nějakou odpověď. Zdroj se znalostí spisu tohoto útočníka navíc dodal: „Katolíci mu píší, aby se ho ptali na jeho víru, ženy mu vyjádřují svou lásku a touhu nosit jeho dítě, advokáti mu nepřetržitě nabízejí své služby".

Související

Salah Abdeslam

Belgie odsoudila teroristy z Bruselu. Abdeslam vyvázl bez dalšího trestu

V Belgii skončil největší kriminální proces v historii země. Soud v pátek rozdal tresty pro pachatele teroristických útoků v Bruselu v roce 2016, padlo i doživotí. Mezi obviněnými, kteří byli v červenci uznáni vinnými, byl i útočník z Paříže Salah Abdeslam, který vyvázl bez dalšího trestu. 

Více souvisejících

Salah Abdeslam (terorista) Teroristické útoky v Paříži (13. 11. 2015) Francie

Aktuálně se děje

před 19 minutami

před 59 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Aktualizováno před 2 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

před 2 hodinami

Aktualizováno před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Čerpací stanice, ilustrační fotografie.

Pohonné hmoty mají zlevnit. Navzdory začátku motoristické sezóny

Cena benzinu překročila 40 korun za litr, nafta je o více než korunu levnější. Navzdory zahájení motoristické sezóny se čeká první letošní výraznější zlevňování pohonných hmot. Důvodem je znatelný pokles cen ropy, která se minulý týden prodávala za cenu kolem 90 dolarů za barel. Nyní stojí méně než 84 dolarů. 

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Švýcarsko nenabídlo Rusku pozvánku na mírový summit o Ukrajině

Švýcarská vláda oznámila, že zatím nenabídla Rusku pozvánku na mírový summit o Ukrajině, který se bude konat v červnu v této alpské zemi. Přesto zdůraznila, že Rusko by mělo být zahrnuto do mírového procesu.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy