Anonymous vyzývají k revoluci v Itálii. Ukradli dokumenty tamní vlády a armády

Řím - Skupina Anonymous oznámila, že má v držení stovky dokumentů s osobními údaji italských činitelů. Policie v úterý uvedla, že hackerský útok zaregistrovala v sobotu. Je potvrzeno vniknutí do e-mailu příslušníka policie a zaměstnance ministerstva obrany.

Specializované oddělení policie uvedlo, že "technické vyšetřování... zatím neodhalilo další narušení úředních informačních systémů". Z osobních schránek dvou státních zaměstnanců byly údajně ukradeny e-mailové kontakty a další dokumenty.

Hackeři skupiny Anonymous na svém italském blogu zveřejnili kopii e-mailu údajně odeslaného z vládní adresy pracovníkovi kanceláře premiéra Paola Gentiloniho. Obsahuje prý jména členů ochranky, která bude předsedu vlády příští týden doprovázet na cestě do Boloně.

Dále se na stránkách objevil dopis s rádiovými frekvencemi použitými bezpečnostními pracovníky během říjnové návštěvy Gentiloniho v Bruselu a čerstvé instrukce pro římskou policii ohledně konfrontací s demonstranty. Anonymous rovněž zveřejnila několik výplatních pásek, kopie osobních dokladů a informace ohledně platů v armádě.

Anonymous ale tvrdí, že získala také složky z několika ministerstev, státních i evropských institucí. "Občané, s potěšením vám oznamujeme, v zájmu demokracie a důstojnosti národů, že máme v držení seznam osobních údajů týkajících se ministerstva vnitra, ministerstva obrany, vojenského námořnictva, jakož i úřadu vlády a evropského parlamentu," citoval deník Corriere della Sera prohlášení Anonymous. "Zkorumpovaná vládo, revoluce se nezadržitelně děje i zde, a její strůjci nyní znají vaše jména, vaše telefonní čísla, vaše adresy," pokračuje sdělení.

Související

Ilustrační foto

Anonymous zaútočili na německou součást ruského ropného koncernu Rosněfť

Hackeři ze skupiny Anonymous o víkendu zaútočili na německou dceřinou společnost ruského ropného koncernu Rosněfť a podle svého prohlášení jí způsobili velké škody, když získali na 20 terabajtů dat. Informuje o tom agentura DPA, podle níž firma Rosneft Deutschland přiznala bezpečnostní incident a obrátila se na německou policii.

Více souvisejících

Anonymous Hackeři Itálie

Aktuálně se děje

před 23 minutami

před 48 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Mrazivé počasí na většině území na jednu noc odezní. Výstraha ale platí dál

Mrazivé počasí během nadcházející noci na většině území odezní, ale pro jeden kraj zůstává v platnosti výstraha před mrazem ve vegetačním období. Vyplývá to z informací Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy