Útok, ze kterého jde mráz po zádech: Somálec v Londýně nožem zaútočil na ženu, nechal ji ležet v tratolišti krve

Londýn - Somálský přistěhovalec, který byl opakovaně odsouzen za držení nože, byl odsouzen za pokus o vraždu poté, co v Londýně několikrát bodl ženu. Předtím ji sexuálně napadl. Podle policie šlo o extrémně nebezpečného násilníka.

Sabir Sharife (32) byl v pondělí odsouzen na doživotí kvůli sexuálnímu útoku na 27letou ženu. Prokurátorka Sarah Campbellová podle serveru Court News popsala událost jako incident, kvůli kterému "jde mráz po zádech" každému, kdo pozdě v noci cituje po Londýně.

Oběť byla venku s přáteli v hospodě. Když se chtěla vrátit domů, nasedla do špatného autobusu. Pak vystoupila na nádraží Shuttleworth, kde Somálec žil. Ten ženu sledoval, v ruce přitom měl zubatý nůž.

Pak ji muž chytil za džíny a oháněl se zbraní, sexuálně ji napadl a několikrát ji bodl do obličeje, krku, hrudníku a paže. K incidentu došlo 9. dubna 2017. Metropolitní policie na svých stránkách uvedla, že se žena pokoušela bránit a s útočníkem bojovala.

Sharife nakonec z místa činu utekl a nechal silně krvácející ženu ležet na chodníku. Všiml si ji až řidič autonusu, který projížděl kolem. Ten také zavolal záchranku. "Jednalo se o extrémně násilný útok na zranitelnou ženu na cestě domů. Měla štěstí, že přežila," uvedl inspektor Neil Rawlinson, který případ vyšetřoval.

U soudu zaznělo, že ženina dlaň byla při útoku téměř oddělena od prstů. Toto zranění utrpěla, když se snažila bránit. Navíc má napadená trvale zjizvenou tvář i psychické následky.

Přistěhovalectví zaútočil pouhé tři měsíce poté, co hrozil, že zabije svou matku, která mu odmítla dát peníze. Sharife, který přišel do Spojeného království před více než deseti lety, měl povolení v zemi natrvalo zůstat. Už v minulosti přitom byl odsouzen například za držení nože. Kromě toho také napadl bezdomovce a obtěžoval matku s dítětem.

Teď byl shledán vinným z pokusu o vraždu, sexuální napadení a držení ostrého předmětu. Minulý týden byl odsouzen na doživotí, odsedět si musí minimálně 13 let. "Sharife je nebezpečný člověk, veřejnost před ním potřebuje chránit. Ulice Londýna jsou teď díky spolupráci několika policejních týmů bezpečnější," dodala policie.

Související

Více souvisejících

Velká Británie krimi Imigranti z Afriky a Blízkého Východu pokus o vraždu zbraně

Aktuálně se děje

před 19 minutami

před 1 hodinou

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Fica zasáhly čtyři kulky. Je stabilizovaný, stále ale bojuje o život

Stav premiéra Roberta Fica (Směr-SD) zůstává vážný. Rozsah zranění způsobený čtyřmi střelnými ranami je rozsáhlý. Lékařům se podařilo stabilizovat jeho zdravotní stav, nadále však není ještě mimo ohrožení života. Informoval o tom vicepremiér a ministr obrany Robert Kaliňák (Směr-SD).

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy