Řež na G20 v Hamburku? Policie dodnes tápe, podezření padá i na Čechy

Hamburk - Německo se v pátrání po výtržnících z loňských demonstrací během červencové schůzky představitelů zemí skupiny největších ekonomik světa G20 v Hamburku obrátilo s žádostí o pomoc na 15 evropských zemí, mimo jiné i na Českou republiky. Dotčené země obdržely z Německa fotografie 24 osob, které policie podezřívá z násilností, levicoví politici a aktivisté bojující za právo na soukromí ale proti takovému postupu protestují a považují ho za nepřiměřené porušení práv hledaných lidí.

Spolkový kriminální úřad (BKA) zahraniční partnery žádá o pomoc s identifikací osob, které podezřívá ze zakládání požárů, fyzických útoků na policisty, násilností a dalších trestných činů.

Vedle Česka obdržely fotografie také úřady ve Španělsku, Řecku, Británii, Francii, Polsku, Maďarsku, Nizozemsku, Belgii, Rakousku, Švédsku, Dánsku, Finsku, Itálii a Švýcarsku.

Při nepokojích na počátku loňského července se odehrály násilnosti, útoky na policii i rabování v obchodech. Policie kvůli násilnostem vyšetřuje několik stovek osob a soudy mezitím vynesly na 40 verdiktů proti radikálům.

Související

Více souvisejících

Summit G20 Hamburk Policie Německo

Aktuálně se děje

před 52 minutami

před 1 hodinou

Aktualizováno před 1 hodinou

před 2 hodinami

Teroristé Hamásu

Nepřijatelné a absurdní. Itálie se vyjádřila k zatykači na Netanjahua

Porovnávání Izraele a palestinského militantního hnutí Hamás je nepřijatelné a absurdní. Prohlásil to v úterý italský ministr zahraničí Antonio Tajani poté, co hlavní prokurátor Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karim Khan požádal o vydání zatykačů na představitele Izraele i Hamásu. Uvedla to agentura AFP.

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Andrzej Duda

Duda čelí kritice za kondolenci k úmrtí íránského prezidenta

Polský prezident Andrzej Duda čelí kritice za to, že přirovnal smrt íránského prezidenta Ebráhima Raísího ke smrti polského prezidenta Lecha Kaczyńského při letecké nehodě před 14 lety. Íránský prezident zahynul v neděli při nehodě vrtulníku. O incidentu informovala agentura DPA.

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

RB OSN zamítla rezoluci o zákazu jaderných zbraní ve vesmíru

Rada bezpečnosti OSN (RB OSN) v pondělí zamítla návrh rezoluce předložený Ruskem, který požadoval zákaz rozmisťování nebo používání zbraní ve vesmíru. Uvedla to agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy