Paraglidista pašoval 18 kilogramů marihuany za 36,2 milionů Kč. Takhle skončil

Budapešť - Osmnáct kilogramů marihuany přepravil maďarský paraglidista přes hranici své země se Srbskem.

Jeho počínání nicméně sledovali pohraničníci, kteří jej zadrželi krátce poté, co se svým padákovým kluzákem poháněným motorem přistál nedaleko Szegedu. Informovala o tom dnes maďarská policie.

Marihuana, kterou devětačtyřicetiletý muž ve čtvrtek ze Srbska do Maďarska přepravil, má podle policie hodnotu zhruba 36,2 milionu forintů (2,8 milionu korun).

Přelet paraglidisty Zsolta M. přes maďarsko-srbskou hranici zaznamenala kamera s nočním viděním patřící maďarským pohraničníkům, kteří muže krátce po přistání u obce Tiszasziget zadrželi. Tvrdil jim, že nouzově přistál a zranil se, proto ho převezli do nemocnice. Následně ale v jeho motorizovaném padákovém kluzáku našli 18 kilogramů drogy.

Maďarsko po migrační krizi z roku 2015 postavilo na hranici se Srbskem až tři metry vysoký plot, který je vybavený termokamerami a dalšími technickými prostředky, jež usnadňují kontrolu pohybu přes hranici.

Související

Ještěd (1012 m), hora na severu Česka, jižně od Liberce, nejvyšší vrchol a jediná tisícovka Ještědsko-kozákovského hřbetu. S prominencí 517 metrů (převýšení od sedla v Jeřmanicích, které ho odděluje od Jizerských hor) jde o jednu z 10 nejprominentnějších hor v Česku.

Paraglidista po startu z Ještědu vlétl do elektrického vedení

Paraglidista po startu z Ještědu vlétl kvůli poryvu větru do elektrického vedení, šňůry padáku se přepálily a muž spadl z šestimetrové výšky. ČTK o nehodě, která se stala v pátek večer, informovala dnes horská služba. Mluvčí záchranné služby Libereckého kraje Michael Georgiev řekl, že muž utrpěl lehčí zranění.
Ilustrační foto

Záchranáři pomáhali v Beskydech třem zraněným paraglidistům

Záchranáři pomáhali dnes v Beskydech třem zraněným paraglidistům. Jedna žena utrpěla při pádu těžká zranění nohou a pravděpodobně i páteře. ČTK to řekl mluvčí Horské služby Radek Zeman. Dodal, že další dva zranění turisté utrpěli lehčí poranění. Přesto celkem dvakrát k těmto případům startoval vrtulník moravskoslezské záchranné služby.

Více souvisejících

paragliding Maďarsko

Aktuálně se děje

před 46 minutami

před 55 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 7 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Evropou prošly prvomájové demonstrace. V Německu a Francii zasahovala policie

Prvomájové demonstrace v Paříži a německých městech byly provázeny napětím a incidenty. V Paříži došlo k rozbíjení nejméně dvou výloh obchodů radikály, zatímco ve Stuttgartu se střetly protestující s policií, jak informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy