Nebezpečný schizofrenik shodil pod metro seniora, záchrana přišla na poslední chvíli + VIDEO

V londýnském metru došlo k děsivému útoku. Nebezpečný schizofrenik shodil těsně před příjezdem vlaku do kolejiště někdejšího šéfa společnosti Eurotunnel. Tento zločin dokonce zaznamenala kamera. Brzy se ukázalo, že to nemocný muž neudělal poprvé.

Před britským soudem stanul muž, který byl obviněn z pokusu o vraždu. Pod vlak metra shodil jednadevadesátiletého Roberta Malpase, bývalého předsedu společnosti Eurotunnel. Ten vypověděl, že cítil, jak letí na koleje ve stanici Marble Arch poté, co ho šestačtyřicetiletý Paul Crossley strčil zezadu oběma rukama. Informoval o tom deník The Telegraph. 

U soudu byly puštěny také záběry z bezpečnostních kamer, které celý incident zachytily. K incidentu došlo 27. dubna. Sir Robert, který byl v roce 1998 královnou povýšen do šlechtického stavu, byl zachráněn jedním z cestujících, Riyadem El Hussanim, který seskočil z nástupiště, aby ho zachránil. Podle soudu se čtyřiadvacetiletý Hussani zachoval velmi statečně.

Senior skončil se zlomenou pánví a ránou na hlavě, která si vyžádala 12 stehů po útoku, v nemocnici.

Brzy se zjistilo, že Crossley se už podobného činu dopustil. Pokusil se zabít také muže, kterého média identifikovala jako Tobiase Frenche. Crossley se jej pokusil strčit pod vlak na stanici Tottenham Court, Muž měl ale štěstí a udržel rovnováhu, takže nespadl do kolejiště.

Crossley řekl porotcům, že jeho oběti byly vybrány náhodně, zároveň ale trval na tom, že je nechtěl zabít. Přesto byl v pátek shledán vinným ze dvou pokusů o vraždu. Clossleymu byla diagnostikována schizofrenie v 17 letech. U soudu také řekl, že si ten týden, kdy na lidi útočil, vzal kokain a byl po něm paranoidní. Své oběti podle svých slov chtěl jenom vyděsit.

Související

Paul Crossley

Hrůza v metru: Brit, který strčil seniora do kolejiště, dostal doživotí

Britský soud dnes za dvojnásobný pokus o vraždu uložil doživotní vězení Paulu Crossleymu, který loni v dubnu strčil do kolejiště londýnského metra jedenadevadesátiletého seniora. Brit se předtím neúspěšně pokusil do kolejí shodit jiného muže, informovala agentura Reuters. Za mřížemi má odsouzený strávit minimálně 12 let.

Více souvisejících

Paul Crossley Velká Británie Londýn pokus o vraždu

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Adrian Newey

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

včera

Zahraniční vojáci se stali válečnými zajatci (POW) poté, co byli zajati Ukrajinou jako bojovníci v rámci ruských ozbrojených sil, účastní se tiskové konference organizované ukrajinskými představiteli v Kyjevě 15. března 2024.

Žoldáci z Nepálu ve velkém dezertují z ruské armády na Ukrajině

Podle informací serveru RBK-Ukrajina, který se odvolává na tiskovou zprávu Hlavního ředitelství zpravodajství, žoldáci z Nepálu, kteří přišli bojovat proti Ukrajině v řadách ruské armády, masově dezertují. Ruští velitelé zároveň hledají chatrné omluvy pro své vedení, vysvětlující tuto situaci.

včera

Andrej Babiš (ANO)

Boj proti Green Dealu i migraci. Hnutí ANO zahájilo předvolební kampaň

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

včera

1. máj

Svátek práce se slaví již 135 let. Jak se za tuto dobu proměňovala jeho podoba?

Na první květnový den připadá Svátek práce, který není jenom státním svátkem, ale i tím mezinárodním. Jeho historie sahá až do roku 1889, kdy byl jiný, než se prezentoval v dobách komunistického režimu. Povinné prvomájové průvody doprovázené budovatelskými slogany, oslavami pracovních úspěchů a stranickými představiteli na tribunách měly s původní myšlenkou svátku pramálo společného. 

včera

Počasí: Česko zasáhl silný vítr. Meteorologové vydali výstrahu

Meteorologové vydali výstrahu před silným větrem. Ten bude podle ČHMÚ.cz řádit na části území až do zítřejšího večera.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy