Hrůza v metru: Brit, který strčil seniora do kolejiště, dostal doživotí

Britský soud dnes za dvojnásobný pokus o vraždu uložil doživotní vězení Paulu Crossleymu, který loni v dubnu strčil do kolejiště londýnského metra jedenadevadesátiletého seniora. Brit se předtím neúspěšně pokusil do kolejí shodit jiného muže, informovala agentura Reuters. Za mřížemi má odsouzený strávit minimálně 12 let.

Soud s vynesením rozsudku čekal na lékařský posudek. Na jeho základě nařídil sedmačtyřicetiletému Crossleymu, který trpí paranoidní schizofrenií, před nástupem do vězení pobyt v psychiatrické nemocnici.

Podle záběrů bezpečnostních kamer se Crossley nejdříve do kolejiště metra v centru Londýna pokusil strčit třiadvacetiletého muže, mladík ale udržel rovnováhu. Crossley proto odjel o několik zastávek dál do stanice Marble Arch, kde do kolejí strčil Roberta Malpase.

Senior, který v minulosti předsedal správní radě společnosti Eurotunnel a je nositelem Řádu britského impéria, utrpěl zlomeninu pánevní kosti a poranění hlavy. Před příjezdem vlaku ho vytáhnul jeden z kolemstojících, který si přitom o elektrifikované koleje popálil ruku.

Podle serveru BBC si Crossley v den útoků nevzal své prášky a o den dříve požil drogu známou jako crack v hodnotě 600 liber (17.000 korun).

Související

Více souvisejících

Paul Crossley Velká Británie Londýn

Aktuálně se děje

před 23 minutami

před 47 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 5 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Rusko tvrdí, že provedlo útok na štáb operačního velení ukrajinských ozbrojených sil

Rusko podle tamních médií dnes oznámilo, že jeho armáda provedla útok na štáb operačního velení jižního uskupení ukrajinských ozbrojených sil. Informaci zveřejnilo ministerstvo obrany v Moskvě v souvislosti s průběhem války proti Ukrajině, Kyjev zatím tuto zprávu nekomentoval.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy