Příčiny tragédie na Madeiře se dál zjišťují. Selhaly autobusu brzdy?

Příčiny středeční tragické nehody autobusu na Madeiře se stále ještě vyšetřují, podle svědků události však mohlo jít o selhání brzd, napsala dnes agentura DPA. Neštěstí si vyžádalo 29 obětí na životech, zřejmě většinou německých turistů, a dalších 27 lidí utrpělo zranění, z nichž 16 je stále v nemocnici.

Autobus havaroval vpodvečer u obce Caniço, kde turisté v hotelu Quinta Splendida trávili velikonoční dovolenou. Lidé byli na cestě do hlavního města ostrova Funchal, kde je čekala slavnostní večeře. Řidič autobusu v zatáčce v kopcovitém terénu zřejmě ztratil kontrolu nad vozidlem, které vyjelo ze silnice a ve svahu se převrátilo na jeden z domů.

Many people around the world are thinking about the casualties of the bus crash. Let’s pray in our time of grief... #Pray #Mankind #Madeira pic.twitter.com/WjViB8Elqg

— Alexander Spitzer (@AlexanderSpitz3) 18. dubna 2019

Úřady dnes pokračují ve vyšetřování události a v identifikaci obětí, napsala DPA. Podle svědků by za tragédií mohlo být selhání brzd vozidla. Autobus jel stále rychleji, zatímco řidič se zoufale snažil zastavit, vypověděli v portugalské televizi. Autobus při nehodě narazil do betonové zdi, na níž zanechal šrámy.

Koordinátor lékařské záchranné služby António Coelho médiím řekl, že z autobusu při havárii vypadli téměř všichni cestující. "Jenom pět lidí, mezi nimi řidič, bylo v autobusu při příjezdu záchranářů. Všichni ostatní byli mimo něj," uvedl Coelho. Zřejmě neměli zapnuté bezpečnostní pásy, dodal.

Ředitel nemocnice ve Funchalu podle internetového listu Observador sdělil, že hospitalizováno je stále 16 zraněných - 14 Němců a dva Portugalci. Žádný z nich není v ohrožení života, i když dva lidé zůstávají na jednotce intenzivní péče. Mezi zraněnými jsou řidič a průvodce, oba Portugalci. Řidič zatím nemohl být vyslechnut.

Původně bylo do nemocnice převezeno 28 zraněných, z toho 26 Němců. Jeden člověk - podle všeho jedna německá turistka - následně zemřel.

Související

Více souvisejících

Madeira Nehody autobusů portugalsko Dopravní nehody

Aktuálně se děje

před 32 minutami

před 57 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 5 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Počasí narušilo lodní dopravu v Panamském průplavu, zjistili vědci. Region postihlo rekordní sucho

Klimatický fenomén známý jako El Niňo byl klíčovou příčinou nízkých srážek a rekordního sucha, které loni narušily lodní dopravu v Panamském průplavu. Ve středu to uvedli vědci, informuje agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy