Policie na břehu Rýna objevila tělo dívky pohřešované po převrácení člunu

Pět dní po převrácení nafukovacího člunu na Rýnu nedaleko Štrasburku včera francouzská policie oznámila, že našla tělo čtyřleté dívky, která se od té doby pohřešovala. Informovala o tom agentura AFP. Nehoda, která se odehrála v zakázané zóně, si tak vyžádala celkem čtyři oběti.

Nafukovací člun se čtyřmi lidmi - dvěma dospělými a dvěma dětmi - se převrátil ve čtvrtek na Rýnu nedaleko francouzského Gerstheimu. Utonuli přitom 29letý muž a šestiletá dívka, kteří se plavili přímo ve člunu, a jeden 22letý muž, který skočil z břehu do řeky, aby jim pomohl.

Tělo čtyřleté dívky z člunu, která se od nehoda pohřešovala, se nyní našlo na německém břehu Rýna. Podle AFP ji již identifikovali její rodiče. Jeden dospělý z člunu čtvrteční neštěstí přežil.

Skupina z německého města Offenburg, která vyrazila minulý čtvrtek na projížďku, se v době převrácení člunu pohybovala místech, kde je plavba loděk zakázaná, informovala agentura AFP.

Související

Vakcína proti nemoci covid-19, ilustrační foto

Francouzským hasičům vadilo povinné očkování. U soudu narazili

Evropský soud pro lidská práva ve Štrasburku dnes zamítl stížnost 672 francouzských profesionálních i dobrovolných hasičů na povinné očkování proti covidu-19, které se na jejich profesi ve Francii bude od září vztahovat. Pokud vakcinaci odmítnou, nesmí chodit do práce a hrozí jim pozastavení platu. Rozhodnutí dnes soud zveřejnil na svých stránkách.
Věznice

Doživotně odsouzený Tempel žádá obnovu procesu, obrátil se na Ústavní soud

Doživotně odsouzený vrah Robert Tempel podal minulý týden k Ústavnímu soudu návrh na obnovu svého řízení. Požaduje zrušení odsuzujícího rozsudku a revizi celého trestního procesu. ČTK to dnes sdělil mužův advokát Jakub Kříž. Tempela se letos v červnu zastal Evropský soud pro lidská práva, podle nějž český stát porušil mužova práva na spravedlivý proces.

Více souvisejících

Štrasburk Policie Francie Lodní nehody

Aktuálně se děje

před 32 minutami

před 41 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Evropou prošly prvomájové demonstrace. V Německu a Francii zasahovala policie

Prvomájové demonstrace v Paříži a německých městech byly provázeny napětím a incidenty. V Paříži došlo k rozbíjení nejméně dvou výloh obchodů radikály, zatímco ve Stuttgartu se střetly protestující s policií, jak informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy