Při zasedání ukrajinské vlády se zatýkalo v přímém přenosu +VIDEO

Kyjev - Ukrajinský parlament je už znám častými rvačkami, ale to, co se stalo na jednání vlády, nikdo nečekal. Policie zatýkala v přímém přenosu. Šéf ukrajinských záchranářů Serhij Bočkovskyj a jeho zástupce byli odvedeni v poutech.

Zákrok policistů na zasedání vlády a před televizními kamerami se odehrál se souhlasem premiéra Arsenije Jaceňuka. Ten využil okamžiku pro reklamu vládního tažení proti korupci. "Zatímco země je ve válce a my počítáme každý halíř, tak oni okrádali lid a stát. Tak dopadne každý, kdo porušuje zákon a kdo se vysmívá ukrajinskému státu," prohlásil.

Zdroj: YouTube

Podle Avakova jsou šéf záchranářů a jeho první zástupce podezřelí, že státní zakázky uskutečňovali přes soukromé firmy, které údajně posílaly provize a úplatky prostřednictvím banky na ostrově Jersey na účty firem obou činovníků, zaregistrované na Kypru.

Ukrajinská vláda se rozhodla sesadit i další záchranářské náčelníky, podezřelé z korupce. Chce také požádat západní státy o součinnost při vystopování podezřelých kont, aby podle premiérových slov mohlo být celé spiknutí odhaleno a zločinci potrestáni. Pokud jde o zatčení před kamerami, podle premiéra nešlo o žádné "divadelní představení", ale o "očkování", a proto bylo záhodno zasáhnout před zraky veřejnosti.

Související

Více souvisejících

Ukrajina Arsenij Jaceňuk

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy