Ruský vicepremiér Rogozin se prý postřelil, později to popřel

Moskva - Místopředseda ruské vlády Dmitrij Rogozin se při tréninku údajně střelil do nohy. Ze střelnice byl převezen do nemocnice, jeho zdraví prý ale není jinak ohroženo. Ironií je, že Rogozin má na starost zbrojení a vesmírný program. O incidentu informovala ruská agentura Interfax.

Ruský vicepremiér se během tréninku na střelnici prý střelil do nohy, oznámila agentura Interfax s odvoláním na dobře informovaný zdroj. "Dmitrij Olegovič se zranil na noze a je v jedné z moskevských nemocnic," citovala agentura svůj zdroj.

Rogozin se měl zranit ještě před posledním letošním zasedáním vlády, které tak v pondělí proběhlo bez něj. Už by měl být v pořádku, jen potřebuje zranění doléčit.

"Tuto zprávu nepotvrzujeme, neodpovídá skutečnosti," řekl ale agentuře RIA Novosti Rogozinův asistent Nikita Anisimov. Vicepremiér je podle něj už v práci a dnes řídil poradu o stavbě kosmodromu Vostočnyj. Připustil ale, že Rogozina před několika dny postihl drobný sportovní úraz, během házenkářského tréninku, a pár dní se zotavoval na nemocenské.

Rogozin je známým nadšencem do střílení a rád také navštěvuje různé soutěže. Několikrát také tweetoval podporu Národní střelecké asociaci, která ve Spojených státech způsobuje velké kontroverze kvůli lobování proti omezení střelných zbraní.

Dmitrij Rogozin je zároveň zástupcem šéfa ruské armádně- průmyslové komise a těší se velké oblibě prezidenta Vladimira Putina. Figuruje také na sankčním seznamu Evropské unie. Rohozin na sankce reagoval: "Tanky nepotřebují víza."

Související

Více souvisejících

Dmitrij Rogozin (ruský visepremiér) Ruská armáda Rusko

Aktuálně se děje

před 11 minutami

Recep Tayyip Erdogan

Erdogan: Netanjahu dosáhl takové rovně genocidy, že by mu ji záviděl i Hitler

Dnes turecký prezident Recep Tayyip Erdogan opět ostře kritizoval izraelského premiéra Benjamina Netanjahua. V reakci na izraelskou ofenzivu v Pásmu Gazy Erdogan prohlásil, že pokud jde o genocidu, dosáhl izraelský premiér takové úrovně, že by mu ji záviděl i nacistický diktátor Adolf Hitler. Informovala o tom turecká agentura Anadolu.

před 24 minutami

MS v hokeji

Slováci nedali Kazachům šanci a porazili je 6:2, Finové si s Brity pohráli jako kočka s myší

Stejně jako v sobotu, tak i v neděli je na letošním hokejovém světovém šampionátu na program hned dvanáct zápasů. Hned polední zápas v Ostravě zajímal především naše východní sousedy Slováky, kteří opět zaplnili Ostravar Arenu. V ní viděli dominantní výkon svých miláčků, kteří nastoupili na Kazachy už v první třetině takovým způsobem, že na ně asijský soupeř nedokázal adekvátně odpovědět a nakonec prohráli vysoko 2:6. Vysokou prohru na rozdíl od jejich prvního zápasu s Kanadou si odnášejí z poledního nedělního zápasu i Britové, když je Finsko porazilo jasně 8:0. 

před 51 minutami

Jan Bartošek

Bartošek zvažuje žalobu na Okamuru za slova o Hitlerovi

Místopředseda Poslanecké sněmovny Jan Bartošek (KDU-ČSL) uvažuje o podání žaloby v souvislosti s výroky, kterými byl minulý týden na sněmovní schůzi terčem ze strany předsedy SPD Tomia Okamury. Okamura na řečnickém pultíku Bartoška označil za "novodobého Hitlera".

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Pásmo Gazy

Počet obětí války v Gaze stoupl na 35 tisíc

Na 35.034 stoupl počet obětí války v Pásmu Gazy, která trvá již více než sedm měsíců. Uvedlo to v neděli tamní ministerstvo zdravotnictví řízené Hamásem. Většina z obětí byli civilisté, informuje agentura AFP.

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Hokej, ilustrační foto

Poláci trápili obhájce bronzu z Lotyšska, USA si poradily s Němci. Dánové s přehledem přejeli Rakousko

Ostravská skupina letošního mistrovství světa v ledním hokeji měla hned ve druhý hrací den blízko k senzaci, o kterou se postarali málem nováčci z Polska. Tato země, která se v elitní divizi MS objevila po dlouhých 22 letech, totiž zaskočila hokejisty Lotyšska obhajující na tomto šampionátu bronzové medaile. V tomto utkání se skóre přelévalo ze strany na stranu, až se za stavu 4:4 šlo do prodloužení, v němž rozhodl Daugavinš. Daleko jednoznačnější duel se v Ostravě hrál v sobotu večer, kdy si Američani spravili chuť po předešlé porážce se Švédy vysokou výhrou 6:1 nad Německem. Podobně jednoznačný duel se odehrál v sobotu odpoledne i v pražské skupině, kde Dánové přehráli Rakousko 5:1. 

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

Povodně

Afghánistán zasáhly masivní povodně. Mrtvých jsou stovky

Už více než 300 obětí na životech si vyžádaly záplavy v afghánských provinciích. Oznámil to v sobotu Světový potravinový program (WFP) spádující pod OSN. Úřady v zemi vyhlásily nouzový stav a do oblastí vyslaly týmy záchranářů, informuje AFP.

před 11 hodinami

před 17 hodinami

včera

Hráči České republiky slaví po skórování v zápase předkola skupiny A mezi Norskem a Českou republikou na Mistrovství světa v ledním hokeji IIHF 2024 v Praze (Česká republika, 11. května 2024).

Češi slaví druhou výhru. K obratu proti tvrdým Norům zavelel jubilant Červenka, jenž vyrovnal Jágra

Druhý těžký zápas ve dvou dnech museli čeští hokejisté sehrát na úvod domácího světového šampionátu. Zatímco páteční duel s Finskem gól ze hry navzdory skvělému hokeji nenabídl a rozhodnout tak musely až samostatné nájezdy, kdy ten rozhodující proměnil kapitán Roman Červenka, v sobotním duelu s Norskem padlo hned devět branek. Tento zápas ale pro Čechy nezačal nejlépe a to i přes to, že Červenka ve svém 200. zápase za národní tým otevřel skóre. Norové totiž ještě v první třetině otočili na 3:1 a Češi se dlouho následně snažili o vyrovnání. To se podařilo v bojovné druhé třetině a až ve třetí třetině se jim podařilo otočit stav zpátky na svou stranu. Zásluhou Stránského, Hájka a Paláta tak nakonec došli k výhře 6:3. 

včera

Vlna veder decimuje Mexiko. Rekordy pokořeny v 10 městech, včetně Mexico City

V pátek úřady v Mexiku hlásily rekordně vysoké teploty v deseti městech, včetně toho hlavního. Současná vlna veder způsobila celostátní výpadky elektřiny a ohrozila energetickou síť.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy