Před obchodem v Luhansku explodovala nálož. Jedna žena zemřela, pět zraněných

Luhansk - V centru Luhansku dnes explodovala trhavina. Podle sdělení povstalecké agentury DNA zahynula jedna žena a pět dalších osob bylo zraněno. Motiv útoku není znám, stejně tak pachatel atentátu.

Nálož byla skryta v odpadkovém koši před obchodem s potravinami, který se nachází na dohled od hlavního luhanského náměstí.

Půlmilionový Luhansk, který leží asi 30 kilometrů od rusko-ukrajinských hranic, mají od počátku proruského povstání v roce 2014 pod kontrolou separatisté. Město vyhlásili za správní středisko samozvané Luhanské lidové republiky.

Ve srovnání s Doněckem, hlavním městem samozvané Doněcké lidové republiky, byl dosud Luhansk ušetřen větších střetů a násilností.

Související

Denis Pušilin

Separatisté ve čtyřech částech Ukrajiny vyhlásili referendum o připojení k Rusku

Ruskem kontrolované nebo okupované regiony na východě a jihu Ukrajiny dnes oznámily, že tento týden chtějí zahájit lidové hlasování o připojení k Ruské federaci. O záměru uspořádat referendum mezi 23. a 27. zářím podle agentur informovaly úřady samozvané Luhanské lidové republiky (LNR), Doněcké lidové republiky (DNR) a proruští představitelé částí Chersonské a Záporožské oblasti.
Serhij Hajdaj

Rusové nedodržují příměří, kvůli ostřelování hoří 10 výškových budov, tvrdí luhanský gubernátor

Kvůli ruskému ostřelování hoří deset výškových budov ve městě Severodoněck, oznámil gubernátor Luhanské oblasti Serhij Hajdaj. Gubernátor Doněcké oblasti Pavlo Kyrylenko obvinil ruské síly z toho, že ve městě Vuhledar při dělostřeleckém ostřelování zasáhly distribuční místo humanitární pomoci, přičemž zemřeli dva lidé, uvedla agentura Reuters. Rusové se podle informací ukrajinské strany přeskupují a připravují na novou ofenzivu v Donbasu, kde se nacházejí Luhanská i Doněcká oblast.

Více souvisejících

Luhanská lidová republika Ukrajina Donbass Doněck výbuch

Aktuálně se děje

před 57 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 5 hodinami

před 7 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Diskuse, koncerty i výstavy. Česko slaví 20 let v EU, odstartuje Týden Evropy

Česko oslavuje 20 let členství v EU prostřednictvím různých akcí po celé republice. V Praze se dnes konají diskuse, koncerty, výstavy a divadelní představení. Večer otevře prezident Petr Pavel takzvaný Týden Evropy.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy