Zeman u Putina intervenoval za vězněného teologa. Pak si opět podal novináře

Moskva - Prezident Miloš Zeman se při úterním setkání se svým ruským protějškem Vladimirem Putinem přimluvil za propuštění ukrajinského teologa Igora Kozlovského, kterého vězní proruští povstalci na Krymu.

Kozlovskij (62) byl zatčen loni v lednu v Doněcku, byl obviněn ze špionáže a nezákonného držení zbraní a odsouzen na dva a půl roku vězení. Kozlovskij, který od začátku proruského povstání proti násilnostem protestoval, je nemocen. Osvobozen by podle českého prezidenta mohl být v rámci výměny zajatců.

Absence jakékoli reakce z Doněcka na Zemanovu žádost prezidenta pohoršila. O takzvané Doněcké lidové republice se proto prezident napříště bude vyjadřovat nepříznivě.

Zeman se vrátil k aféře kolem článku na webu ruské armádní televize Zvezda, který vychvaloval sovětskou okupaci Československa v roce 1968. Poukázal na to, že text byl ze serveru stažen a na jeho místě se objevila pochvalná informace o takzvaném pražském jaru. Je to podle něj důkaz, že "novináři plně odpovídají charakteru prostitutek".

Související

Miloš Zeman

Zeman se po letech soudních tahanic omluvil Šarapatkovi

Exprezident Miloš Zeman se po letech soudních tahanic konečně omluvil bývalému poradci Zdeňku Šarapatkovi. Podřídil se tak poslednímu rozhodnutí Nejvyššího soudu, u kterého před několika týdny neuspěl s dovoláním. 

Více souvisejících

Miloš Zeman Vladimír Putin Krym Rusko Ukrajina Frank-Walter Steinmeier Doněck (Ukrajina)

Aktuálně se děje

před 1 minutou

před 8 minutami

před 18 minutami

před 38 minutami

Vlivná Kim Jo-čong, sestra diktátora na archivních snímcích.

Sestra vůdce KLDR hrozí: Vybudujeme ohromnou vojenskou sílu

Severní Korea hodlá pokračovat v budování "ohromující a nejsilnější vojenské síly" na ochranu své suverenity a míru v regionu, prohlásila Kim Jo-džong, která je vlivná sestra severokorejského vůdce Kim Čong-una, jak informoval ve středu server The Korea Times s odkazem na tamní tiskovou agenturu KCNA.

před 51 minutami

před 1 hodinou

Robert Fico

Fico definitivně zatočil s RTVS. Stanice se přejmenuje a bude povinně vysílat hymnu

Vláda slovenského premiéra Roberta Fica (Smer-SD) ve středu schválila kritizované změny fungování veřejnoprávních médií. Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) se má změnit na Slovenskou televizi a Rozhlas (STVR), jejíhož ředitele bude volit devítičlenná rada se čtyřmi nominanty ministerstva kultury. Slovenská vláda dnes schválila příslušný návrh zákona, uvedla agentura TASR.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

Dezinformátor Zítko se hledá. Policie vyhlásila pátrání

V středu 19. dubna se Pavel Zítko, obviněný z trestného činu šíření poplašné zprávy, nedostavil k okresnímu soudu v Chomutově. Proto se dnes objevil v pátrání Policie České republiky.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy