Francouzská policie hledá prezidenta Interpolu, je už týden nezvěstný

Francouzská policie rozjela pátrání po šéfovi Interpolu. Prezident Interpolu Meng Chung-wejje nezvěstný od minulého týdne, kdy cestoval do své rodné země Číny.

Francouzská policie informovala, že po zmizelém šéfovi Interpolu rozjela pátrání.

Chung-wej žije v Lyonu společně se svou ženou a dětmi, kteří o něm nemají zprávy od 29. září, kdy odletěl do Číny.

Zdroje z francouzské policie sdělily agentuře Reuters, že rodina nemůže navázat kontakt s pohřešovaným mužem ani lokalizovat místo jeho pobytu.

Meng Chung-wej byl zvolen prezidentem Interpolu v listopadu 2016. Interpol je mezinárodní mezivládní organizace, která zabezpečuje policejní spolupráci v kriminálně-policejní oblasti mezi smluvními státy organizace.

Chung-wej je také čínským náměstkem ministra bezpečnosti a předtím působil jako předseda protiteroristického úřadu, komise pro kontrolu drog a pobřežní stráže.

Organizace věnující se ochraně lidských práv upozorňovaly na jeho úzké vztahy s čínskou vládou. Vyjádřily obavy, že by Čína mohla využívat tohoto vztahu k pronásledování disidentů.

Související

zbraně, ilustrační fotografie (Foto: @ripster8)

Interpol se obává o osud zbraní po válce na Ukrajině

Velký počet zbraní dodaných na Ukrajinu kvůli obraně před ruskou agresí může po válce skončit v rukou zločinců v Evropě i jinde ve světě. Varovala před tím mezinárodní policejní organizace Interpol. Země, které zbraně posílají, by měly věnovat pozornost jejich trasování, řekl podle agentury AFP generální tajemník Interpolu Jürgen Stock.

Více souvisejících

Interpol Francie Meng Chung-wej pohřešované osoby

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Sunak: Putin se na polských hranicích nezastaví. Britové posílají Ukrajině rakety Storm Shadow

Britský premiér Rishi Sunak oznámí v úterý na návštěvě Polska zvýšení vojenské podpory pro Ukrajinu o 500 milionů liber (579 milionů eur). 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy