Nejhubenější anorektička světa se chce stát matkou

Monako - Devětatřicetiletá Ruska Valeria Levitinová drží nezáviděníhodný primát - je patrně nejhubenější dospělou ženou světa. Anorektička váží pouhých 25 kilogramů, její příbuzní ji nazývají žijící mrtvolou či mumií. Nyní má však smělý plán: Chce se plně vyléčit a stát se matkou. Informuje server Pravda.ru.

Ještě jako teenager přitom žena byla ve zcela normální kondici. Poté se však rozhodla podstoupit dietu, aby shodila pár kilo a stala se atraktivnější pro muže. Omezování přísunu potravin jí však přerostlo přes hlavu, přestala jíst téměř úplně. Dnes téměř necítí chuť a každé jídlo ženě způsobuje fyzickou bolest. Každé ráno však musí vypít enormní množství kávy, jelikož její zubožené tělo má problém s krevním tlakem.

Valeria v současnosti žije ve francouzském státečku Monako a doufá, že zákeřnou anorexii dokáže porazit. Ačkoliv její stav stále neumožňuje, aby přijímala některou běžnou potravu, je poháněna touho najít si partnera a porodit potomka.

Související

Jeden malý trik vám pomůže udržet či snížit vši hmotnost

Ortorexie: Posedlost zdravou výživou se může šeredně zvrtnout, varuje lékařka

Čtvrtina případů poruch příjmu potravy, zejména anorexie, začíná podle vedoucí lékařky Psychiatrické kliniky 1. lékařské fakulty UK a Všeobecné fakultní nemocnice v Praze Hany Papežové nezdravou posedlostí zdravou výživou, takzvanou ortorexií. Lékaři proto chtějí o nemoci více vzdělávat výživové poradce, nemocí ale trpí i někteří z nich. V Česku se ročně léčí s poruchami příjmu potravy asi 4000 lidí, nemocných je ale víc.
Ilustrační foto

Internet zhoršuje mentální anorexii? Je to jinak. Čeští vědci vyvrátili zažitý mýtus

Proti vžitému přesvědčení, že internet prohlubuje problémy s poruchami příjmu potravy, se v nové studii postavili psychologové z Fakulty sociálních studií Masarykovy univerzity. Informace získané od nemocných i jejich lékařů ukazují, že sledování některých webů a srovnávání s nereálnými vzory sice může být škodlivé, internet ale zároveň poskytuje řadu nástrojů, které mohou pomoci v léčbě. O výzkumu informovala Martina Fojtů z univerzity.

Více souvisejících

Anorexie Monako Valeria Levitinová

Aktuálně se děje

před 55 minutami

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

před 1 hodinou

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Turecko, ilustrační foto

Turecko definitivně zastavilo veškerý obchod s Izraelem

Dva anonymní turečtí úředníci informovali agenturu Bloomberg, že Turecko úplně zastavilo veškerý obchod s Izraelem. Tím chce Ankara vyjádřit svůj nesouhlas s Izraelem kvůli jeho jednání v Pásmu Gazy, což ostře kritizuje turecký prezident Recep Tayyip Erdogan.

před 8 hodinami

před 8 hodinami

raketový systém Patriot

„Rusové se učí a upravují taktiku,“ říkají ukrajinští energetici. Firmám dochází peníze, žádají o Patrioty

Ukrajinští energetici se snaží opravit škody způsobené rostoucími ruskými vzdušnými útoky, které mají za cíl zničit ukrajinskou energetickou infrastrukturu, poškodit ekonomiku a podlomit morálku společnosti. Obávají se, že nedokáží zemi připravit na zimu, pokud spojenci Kyjevu neposkytnou systémy protivzdušné obrany, jako jsou americké Patrioty, které by pomohly zastavit další útoky Rusů na již poškozené elektrárny.

před 9 hodinami

před 9 hodinami

FOTO: Vykolejený vlak skončil na dva kusy mimo trať. Jel přes 100 km/h

Drážní inspekce vyšetřuje čtvrteční nehodu vlaku, který bez strojvedoucího odjel ze stanice a po několika kilometrech jízdy vykolejil. Ze zveřejněných fotografií je zřejmé, že souprava skončila mimo trať a na dva kusy. Škoda činí několik milionů korun. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy