Manželovi nestojí, pomoc! Zasáhnout musela ambasáda

Londýn - Britská velvyslanectví po celém světě loni přijala obvyklou dávku bizarních žádostí včetně požadavku na umlčení papouška či nařízení ochablému manželovi, aby se dostal do formy.

Nejmenovaný muž žádal konzulát v Římě, aby mu přeložil větu, kterou si chce nechat vytetovat. Jiný zase velvyslanectví ve Stockholmu žádal, aby prověřilo pověst ženy, s níž se seznámil online.

Konzulát v Pekingu řešil stížnost ženy, která si koupila nekvalitní kopačky "Made in China", zatímco v Tel Avivu žádala manželka diplomaty, aby nařídili jejímu muži dostat se do formy, protože ona s ním chce mít děti.

Muž, který musel v Kambodži do nemocnice poté, co ho trefil kámen uvolněný ze zdi opicí, žádal pomoc s odškodněním - a ujištění, že už se to znovu nestane.

S turisty vůbec bývá veselo. Často se o tom může přesvědčit i perzonál v letadle. Letecká společnost Virgin Atlantic Airways zveřejnila na základě své interní ankety nejpodivnější žádosti cestujících, s kterými se jejich palubní personál setkal, píše idnes.cz.

Nejčastějším dotazem je "Můžete prosím otevřít okno?", shodli se palubní zaměstnanci. Cestující se také běžně dožadují ztlumení motorů, protože jsou prý příliš hlučné. Neobvyklý není ani dotaz: "Může kapitán zastavit turbulence?"

Ojediněle palubní zaměstnanci řeší i opravdu kuriózní požadavky. Jedna letuška vypověděla, že po ní zákazník chtěl, aby mu zařídila masáž pro panenku Barbie. Jiná zase byla požádána, aby cestujícímu pomohla najít jeho skleněné oko, zatoulané někde na podlaze.

Související

V blízkosti amerického konzulátu v Irbílu dopadlo několik raket (13.3.2022).

V blízkosti amerického konzulátu v Irbílu dopadlo několik raket

V blízkosti amerického konzulátu v Irbílu na severu Iráku dnes ráno místního času dopadlo několik raket. Podle prvních informací nejsou mezi Američany zranění ani mrtví, informovala agentura AP s odkazem na nejmenovaný zdroj. Další zdroje uvedly, že rakety zřejmě neponičily budovu konzulátu. Američtí představitelé se domnívají, že rakety byly vypuštěné ze sousedního Íránu.

Více souvisejících

ambasády velvyslanectví Velká Británie

Aktuálně se děje

před 12 minutami

před 21 minutami

před 44 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Evropou prošly prvomájové demonstrace. V Německu a Francii zasahovala policie

Prvomájové demonstrace v Paříži a německých městech byly provázeny napětím a incidenty. V Paříži došlo k rozbíjení nejméně dvou výloh obchodů radikály, zatímco ve Stuttgartu se střetly protestující s policií, jak informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy