"Skromného" Putina trápí zácpy, do práce už pouze vrtulníkem

Moskva - Ruský prezident Vladimir Putin se rozhodl ušetřit Moskvu dopravních problémů a nehodlá od letošního léta jezdit do práce autem. Podle sdělení prezidentské kanceláře bude hlavu státu do její úřadovny v Kremlu dopravovat vrtulník. Místo pro přistání už prý v kremelském areálu našli.

Za dopravní prostředek si podle dnešní zprávy moskevského rozhlasu Putin zvolil ruský stroj Mi-8, protože "v jiných vrtulnících zásadně nelétá".

Areál Kremlu je památka chráněná UNESCO a místo pro přistávací plochu muselo být podle tisku zvoleno citlivě; nachází se prý v jednom z parků při jižní straně kremelské zdi. Vibrace vyvolané vrtulníkem údajně okolní historické budovy nijak nepoškodí.

Zpráva potěší moskevské automobilisty, jimž cesta prezidentské kolony městem pravidelně komplikovala život. Podle některých komentářů změnu ale sotva zaznamenají, protože i bez Putina jsou moskevské ulice ve špičce beznadějně plné.

Automobilizace světa začíná být opravdu velký problém. V roce 2010 poprvé přesáhl počet automobilů v provozu hodnotu jedné miliardy kusů. Tvrdí to alespoň magazín WardsAuto. Ten skrze vládní informace a historický vývoj trendů v počtu automobiulů vypočítala, že v současné době jezdí po světě 1,015 mld. automobilů.

Zásadní roli v nárůstu počtu automobilů hraje Čína. Dnes je Čína druhou zemí na světě s největším počtem automobilů. Předhonila Japonsko s 73,9 miliony aut. Jasné prvenství si udržují Spojené státy americké s 239,8 miliony aut. Zajímavý růst zažívá také Indie. Za poslední rok vzrostl počet aut o 8,9 % na 20,8 milionu.

Důležitý je v tomto případě poměr počtu automobilů na osobu v jednom státě. Zdaleka vedou USA s poměrem 1:1,3 aut na osobu. Druhá je Itálie s 1:1,45, Francie, Japonsko a Británie následují s 1:1,7. V Číně je tento poměr 1:17,2 a v Indii 1:56,3.

Související

Více souvisejících

Vladimír Putin vrtulníky auto

Aktuálně se děje

před 14 minutami

před 38 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 4 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Rusko tvrdí, že provedlo útok na štáb operačního velení ukrajinských ozbrojených sil

Rusko podle tamních médií dnes oznámilo, že jeho armáda provedla útok na štáb operačního velení jižního uskupení ukrajinských ozbrojených sil. Informaci zveřejnilo ministerstvo obrany v Moskvě v souvislosti s průběhem války proti Ukrajině, Kyjev zatím tuto zprávu nekomentoval.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy