Žena se topila v dluzích, zvolila radikální řešení. Marně

Moskva - Ruska, která je na útěku kvůli dluhům, si nechala operativně změnit pohlaví ve zjevném pokusu vyhnout se jejich zaplacení. Její snaha je ale marná, varují úřady. I když jako žena přestala existovat a začala nový život coby muž, dluhy se tím nevymažou a navíc k nim přibývají daně a úroky.

Žena (38) z jižní Astrachanské oblasti, jejíž jméno zprávy uvádějí jen jako Natalja, se stala mužem Andrianem, aby utekla před dluhem, který vystoupal do výše zhruba 130.000 rublů (asi 75.000 korun).

"Během vyšetřování jsme zjistili, že žena už neexistuje a místo ní je nyní muž," řekla AFP mluvčí úřadu žalobce Jevgenija Zarynšová. Ale ani tento radikální krok nezbaví Andriana povinnosti splatit dluhy, které nadělal jako žena.

To Češi si s dluhy příliš hlavu nelámou

Žít v dnešní době na dluh přijde normální více než polovině Čechů, uvedl server e15.cz. Nějakou formu půjčky má nyní téměř každý druhý Čech a čerpá ji především od banky. Vyplývá to z online výzkumu zaměřeného na postoje a chování zákazníka agentury GfK Czech na vzorku 960 respondentů.

K nejběžnějším důvodům proč si Češi půjčují peníze, patří zejména vybavení domácnosti, elektrotechniky, bydlení nebo automobilu. „Někteří lidé si nepůjčují peníze za účelem nákupu spotřebních věcí, ale kvůli splacení předešlých dluhů. Tyto dluhy splácejí ve větší míře díky finanční výpomoci od známých, v menší míře pomocí půjček od rodiny a nebankovních institucí," uvedl Jiří Nosek z GfK. 

Související

Poslanecká sněmovna, ilustrační fotografie.

Sněmovna schválila změnu pravidel oddlužení. Bude trvat kratší dobu

Doba oddlužení se má zkrátit z pěti na pouhé tři roky pro všechny dlužníky. Poslanci ve středu schválili vládní novelu insolvenčního zákona, která má ovšem své kritiky. Podle nich totiž zhorší pozici věřitelů, například samoživitelů či bytových družstev. Předlohu ještě musí posoudit Senát.  
Moře, ilustrační fotografie. Komentář

Cesta na dovolenou, anebo do pasti? Češi si na léto dál vesele půjčují

Letošní dovolenková sezóna téměř vrcholí a letní školní prázdniny se brzy přehoupnou do své druhé poloviny. Aby bylo jasno, to není názor, to jsou holá fakta. Ale hledat fakta, proč si každý rok na dovolenou půjčuje v Česku skoro 600 tisíc lidí, je o něčem jiném. Zjistit důvody proč, je opravdu jako snaha nalézt pověstnou jehlu v kupce sena. Můžete namítnout, že co je vám do toho, jestli si někdo půjčuje na dovolenou nebo ne. Ať si každý dělá, co chce a co se mu líbí. Jenže, věc tak jednoduchá zase není.

Více souvisejících

dluhy Rusko češi

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

Vladimir Putin na summitu Rusko Afrika 2023.

Rusko chce obnovit výrobu raket schopných nést jaderné hlavice

Ruský prezident Vladimir Putin na pátečním zasedání Rady bezpečnosti Ruské federace prohlásil, že země by měla obnovit výrobu pozemních raket krátkého a středního doletu, schopných nést jaderné hlavice. Tvrdí, že Spojené státy umístily tyto rakety v Evropě a Asii, napsala agentura Reuters.

včera

včera

včera

Zahájení KVIFF 2024 a červený koberec. Prohlédněte si galerii

Ve Varech odstartoval 58. Mezinárodní filmový festival

V Karlových Varech začal slavnostním příjezdem hostů 58. Mezinárodní filmový festival. Hlavní hvězdou zahajovacího večera je americký herec Viggo Mortensen, který obdrží Cenu prezidenta festivalu. 

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Vlak tam neměl co dělat, naznačil ministr příčinu tragické nehody u Nových Zámků

Tragickou čtvrteční srážku vlaku jedoucího z Prahy a autobusu u Nových Zámků na Slovensku pravděpodobně způsobilo selhání lidského faktoru. Vlak podle předběžných informací jel po koleji, která měla být po předchozích vydatných deštích mimo provoz. Nehodu nepřežilo sedm lidí, dalších pět osob utrpělo zranění. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy