Oškubou vás. Po srážce si dejte pozor na lovce nehod

Praha - Povinné ručení opět zdraží. Za auto si připlatíme kolem 300 korun. Co cenu pojistky výrazně ovlivnilo? Na to a mnohé další ohledně pojištění jste se mohli zeptat likvidační specialistky, která se věnuje tématu povinného ručení a lovcům nehod. Co poradila?

Velký pozor byste si podle odbornice měli dát především na takzvané lovce nehod. To jsou lidé, kteří jezdí od nehody k nehodě a zneužívají toho, že je řidič po srážce v šoku a zmatený.

"Rádi nabídnou svou pomocnou ruku a nic od Vás nechtějí, "jen" podepsat to, že Vás budou moci zastupovat, že Vám vyřidí pojistnou událost, půjčí zdarma vůz, odvezou kamkoliv a doporučí nejlepší autoservis. Opak je však pravdou a na vše potom doplácí zmatený řidič," varuje Šárka Dušková.

A radí, jak rozeznat lovce nehod od lidí, kteří vám po nehodě prostě jen chtějí pomoct. Klíč je jednoduchý - lovec nehod na vás bude tlačit, bude se vás snažit "ukecat" a bude skoro nemožné se ho zbavit.

A jak je to s havarijním pojištěním? Bude zdražovat, či ne? "Tady se jedná o obchodní tajemství jednotlivých pojišťoven s čím novým či změněným přijdou na trh. Obecně však změna právní úpravy se havarijního pojištění netýká a škody na zdraví se z něj nehradí," podotýká Šárka Dušková. Nutno dodat, že povinné ručení ve zbytku EU nebo v USA je mnohem dražší než u nás.

Za zdražení mohou právní změny platné od ledna 2014. Pojišťovny musí platit paušální náhradu 5600 Kč za každou hodinu zásahu hasičů. Vedle toho od ledna vznikne povinnost odvádět nejméně tři procenta z přijatého povinného ručení do Fondu zábrany škod. Tyto novinky zaplatí každý, kdo vlastní auto na povinném ručení.

Šárka Dušková v současné době pracuje pro společnost Partners jako likvidační specialistka v životním i neživotním pojištění. V oblasti pojišťovnictví působí 9 let. Zúčastnila se mezinárodních projektů, publikuje články v denících a jiných periodikách.

Související

Ilustrační foto

Povinné ručení opět zdražilo, řidiči v průměru zaplatí 6744 korun

Ceny pojištění odpovědnosti z provozu vozidla v únoru pokračovaly v růstu. Průměrná cena povinného ručení dosáhla 6744 korun, za tuto částku bylo možné podle Broker Consulting POVIndexu sjednat povinné ručení pro vůz Škoda Octavia 1,6 TDI, 85 kW, což je typický automobil v českých domácnostech. Od ledna povinné ručení zdražilo o 49 korun, proti loňskému únoru o 278 korun. V příštích měsících se očekává další růst cen.

Více souvisejících

povinné ručení auto, moto

Aktuálně se děje

před 13 minutami

před 22 minutami

před 1 hodinou

před 4 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy