Bez čeho se při cestách do světa neobejdete?

Praha - Dnes už nemusíme cestovat jenom v rámci Evropy, jelikož problémem není poznat doslova celý svět. Samozřejmě evropský kontinent je pro většinu z nás mnohem zajímavější a lákavější. Proč? Protože většina zemí je v EU, díky čemuž nemusíme nijak složitě řešit třeba povolení k pobytu, nebo vízum. Na druhou stranu platí, že řadu dokumentů už dnes vyřídíme online, z pohodlí domova. Pokud tedy plánujete poznat svět, to první na co nezapomínat, to jsou potřebná povolení k návštěvě země. Většinu z nich zjistíte na webech Ministerstva zahraničních věcí, ale i na různých cestovatelských portálech.

Svou cestu si rezervujte dopředuKdyž někam jedete v rámci České republiky, obvykle vám stačí přijít na zastávku autobusu, nebo na nádraží. Lístek koupíte na místě a můžete jet. Při cestě do zahraničí je dobré nic nepodceňovat a myslet na to, že byste si měli vše zajistit předem. A to ať už jde o:

Lístky na autobus Místenky do vlaku
Letenky

Dnes už samozřejmě také není problémem zajistit si vše online, z pohodlí vašeho domova. A to ať už zvolíte jakýkoliv typ dopravy. Pokud hledáte kombinaci rychlosti, pohodlí a nízkých cen, létejte s Czech Airlines. Právě tuzemské aerolinky dnes patří mezi kvalitu. Díky mnoha mezinárodním letům se přímo z Prahy lze podívat doslova kamkoliv. Neváhejte a přesvědčte se sami.Buďte stále na příjmu

V závislosti na vzdálenosti cílové destinace, volbě dopravy, nebo s ohledem na přestupy se může stát, že vaše cesta potrvá i několik dní. Vždy pamatujte na to, že na vás myslí vaši blízcí, kteří mohou mít o vaši osobu strach. Je proto dobré být s nimi stále v kontaktu. Ano, je to právě mobilní telefon, na který nezapomínat. Na něm by měl být aktivovaný také roaming, a to s ohledem na konkrétní zemi, do které se chystáte, nebo s ohledem na země, kterými budete projíždět. Dnes dělí většina operátorů svět do několika zón, díky čemuž je samotná aktivace jednodušší.Pozor však na současné problémy s moderními mobilními telefony. Jde hlavně o výdrž baterie, která nepatří k nejlepším. Málokdy budete mít možnost si svůj přístroj nabít. Proto je dobré kombinovat dvě řešení. Prvním z nich jsou náhradní baterie do mobilů, které si nabijete ještě před cestou a poté je pohodlně vyměníte. Druhá možnost je spojena s využitím takzvané power banky. Tedy přenosného zařízení, v rámci kterého svůj mobil nabijete.Nezapomínejte na pojistnou ochranuCo dělat, když se vám stane úraz v naší zemi? Jednoduše zajdete za lékařem, který vás v rámci platného zdravotního pojištění jednoduše ošetří. Co ale dělat v případě, kdy se vám stane úraz v zahraničí? Logicky to stejné. I zde může být vaše zdravotní péče hrazena z pojistky. Nikoliv té povinné, která většinou platí jenom někde. Nabízíme roční cestovní pojištění, které je tou ideální volbou do zahraničí. A to ve chvíli, kdy plánujete pobývat v dané zemi delší dobu. Třeba v rámci studia, nebo práce. Navíc vás taková pojistka nechrání jenom před zdravotními výdaji. K dispozici je dnes také:

Pojištění odpovědnosti Pojištění zavazadel Možnost využití asistenčních služeb

Co si vzít s sebou?Pokud pojedete autobusem nebo vlakem, obvykle není nutné velikost a váhu zavazadla řešit. Pokud se rozhodnete pro letadlo, zde již váhový limit být může. Tomu je třeba přizpůsobit věci, které vezete. Mezi základní patří pánské spodní prádlo, klasické oblečení, hygienické pomůcky a nezbytné léky. Jakmile máte toto zabaleno, můžete už přidávat řadu ostatních věcí. Vždy však svůj kufr převažte. Případné příplatky za nadváhu zavazadla rozhodně nejsou nijak malé. Právě naopak. O tom se už přesvědčilo velké množství cestovatelů, kteří právě toto velmi výrazně podcenili.

Související

Více souvisejících

cestování komerční sdělení

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Sunak: Putin se na polských hranicích nezastaví. Britové posílají Ukrajině rakety Storm Shadow

Britský premiér Rishi Sunak oznámí v úterý na návštěvě Polska zvýšení vojenské podpory pro Ukrajinu o 500 milionů liber (579 milionů eur). 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy