Nejkřišťálovější hladina? 8 míst se zářivě azurovou vodou ke koupání i potápění na světě

Pokud stále nevíte, kam odcestovat na dovolenou, možná vám pomůže následující přehled. Podívejte se, kam se vydat, pokud toužíte po azurově modré a čisté vodě. Těchto osm míst vás svou jasně modrou vodou doslova očaruje.

Sezóna letních dovolených je v plném proudu. Už vás nebaví jezdit na přeplněné pláže se špinavou vodou? Obtěžuje vás, když si chcete užít koupačku v tuzemsku, ale díky vysokým teplotám a snížené kvalitě vody spojené s přítomností sinic na přírodních koupalištích nemůžete? Pak pro vás máme tipy na místa, kde vás čeká koupání v té nejjasněji azurové vodě. A nejde pouze o vzdálené tropy.

1. Řecko - Egremnoi

Řecko táhne. I když tam každoročně vyjedou tisíce českých turistů, vězte, že i tam se dá najít pláž s tou nejazurovější vodou. Jde o oblíbenou destinaci na ostrově Lefkada. Pokud se chcete vykoupat v opravdu zářivé vodě, jeďte na západní pobřeží ostrova na pláž Egremnoi (nebo Egremni). K pláži musíte sejít strmé schody, ale za ten adrenalin to stojí. Kombinace jasně bílé pláže a azurového moře je překrásná.

2. Crater Lake - Oregon (USA)

Dobře, zde si asi nezaplavate, nicméně pokud preferujete túry v divoké přírodě, toto je jedna z vašich povinných zastávek. Jezero se zářivě modrou vodou je kalderou vulkánu Mount Mazama. Do jezera nepřitéká žádný potok nebo řeka, která by mohla přinést nečistoty. Místo je vhodné pro milovníky hloubkového potápění, jde totiž o nejhlubší jezero na území Spojených států.

3. Con Son - Vietnam

Češi s postupem času objevují krásy jihovýchodní Asie a i Vietnam se stává čím dál populárnější destinací. Žulové skály v kombinaci s křišťálově čistou vodou vás uhrane. Con Son je jediným obydleným ostrovem v souostroví Con Dao o 16 ostrovech. Je to doslova skrytý ráj. Nedotčené pláže ostrova jsou lemovány zlatým pískem a nádhernou modrou vodou.

4. Devil´s Bay - Britské panenské ostrovy

Skrytý ráj na vás čeká také na Britských panenských ostrovech. "Ďáblova zátoka" je ideální pro potápěče z celého světa. Čisté tyrkysové vody Karibiku můžete obdivovat i ze břehu, protože okolní příroda je krásná.

5. Plitvická jezera - Chorvatsko

 Jenom dvě hodinky od hlavního města Chorvatska Záhřebu leží přírodní div - Národní park Plitvická jezera. Lesní park byl zařazen na seznam Světového dědictví UNESCO v roce 1979. Sestává ze 16 jezer. Oblast je ideální pro pěší turisty, milovníky výletů na loďce i pro ty, kteří se chtějí v parném létě zchladit. Kromě krásných jezer můžete obdivovat řadu vodopádů. 

6. Ambergis Caye - Belize

Malý státeček Střední Ameriky nabízí ráj pro potápěče. Vydejte se do Shark Ra Alley, kde se můžete potápět mezi žraloky. Dostanete se také blízko úhořům, želvám a barevným rybkám. Pokud zrovna nejste ve vodě, můžete mořskou záři obdivovat z houpací sítě na pláži.

7. Five-Flower Lake - Čína

I Čína, jejíž městské aglomerace jsou neblaze známé díky velkému znečištění, má kousek té nejčistší přírody. Jde o jezera Five-Flower v čínské provincii S´- čchuan, které jsou také na seznamu UNESCO. Uvidíte velkolepé vodopády padající do zářivě modrých jezer. Voda tam je tak klidná a čistá, že zrcadlí okolní hory a stromy, stejně jako oblohu nad nimi.

8. Ostrov Havelock- Indie

Tento vzdálený ostrovní ráj je součástí řetězce Andamanských ostrovů v Bengálském zálivu. Není snadné se tam dostat, ale stojí za výlet pro každého, kdo touží po sněhově bílých plážích, vodách akvamarínů a šnorchlování daleko od davů. Pro pravý ráj mezi palmami, jděte do průsvitné tyrkysové vody Radhanagar Beach (Pláž číslo 7) při západu slunce.

Související

Dovolená v Chorvatsku? Pro Čechy stále jasná volba

Dovolená v Chorvatsku? Pro Čechy stále jasná volba

Ani zavedení eura neodradilo řadu českých turistů od návštěvy oblíbeného Jadranu. Chorvatsko je zkrátka ideální prázdninovou destinací, kde panuje příjemné klima a moře je díky pozvolnému vstupu a malým vlnám vhodné pro každého. Kde se ale při návštěvě ubytovat a co dalšího je na Chorvatsku tak lákavé?
bankomaty

Dovolená v zahraničí: Je výhodné platit kartou a vybírat hotovost v cizině?

Pro financování zahraniční dovolené už není nutné se zatěžovat velkým množstvím hotovosti. Zejména v rámci Evropské unie je možné spoléhat na bezproblémové platby kartou nebo výběry hotovosti ve měně dané země. Avšak je třeba si dávat pozor na potenciální poplatky a specifika související se směnou měnových kurzů, a to jak před odjezdem, tak i během pobytu na dovolené. Je rozumné, aby spotřebitelé nepodceňovali ani rizika spojená s výběrem konkrétního bankomatu a zvolenou transakční metodou, sdělil naši redakci dTest.

Více souvisejících

dovolená turistika Léto

Aktuálně se děje

před 23 minutami

před 54 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Německo zatklo muže za špionáž v europarlamentu pro Čínu. Peking reaguje

Německá policie zatkla v Drážďanech muže podezřelého ze špionáže pro Čínu. Jde o asistenta Maximiliana Kraha, lídra kandidátky krajně pravicové Alternativy pro Německo (AfD) ve volbách do Evropského parlamentu.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy