Na pláž v září: Nelepší skryté pláže Evropy

Léto v Česku pomalu končí, to ale neznamená, že končí doba dovolených. Pokud si plánujete užít zářijové týdny u moře, máme pro vás tipy na nejtajemnější evropské pláže. Vyhnete se tak tlačenici mezi dalšími turisty, užijete si autentickou atmosféru uzavřené pláže a možná zažijete trochu romantiky.

Britský server the Guardian přišel se žebříčkem nejlepších tajemných pláží na světě. Sestavil je z podnětů zaslaných od samotných turistů, kteří tyto pláže navštívili. My přinášíme výběr těch nejlepších z Evropy. 

Osamocená krása na Mallorce: Es Coll Baix

Když se řekne Mallorca, každý si asi vybaví ostrov zalitý davem turistů. I na tomto malebném španělském ostrově se však nachází zapomenuté kouty. Jedním takovým koutem je pláž  Es Coll Baix v Alcudii. Jde o malou pláž pod útesy, kde se skutečně můžete cítit tak opuštěně, jako Robinson Crusoe. Voda zde je navíc azurově modrá a vhodná i k potápění.

Melancholie u skotské Vysočiny: Camusdarach

Vydejte se na jih podél pobřeží z Mallaigu a objevíte nedotčené zátoky s bílým pískem. Spolu s azurovou vodou a pobřežím tvoří scénu, která vypadá jak pohlednice z Karibiku. Camusdarach, jen kousek od dálnice A830 asi pět kilometrů jižně od Mallaigu, je perfektní zastávkou pro pádlování či piknik bez ohledu na skotské počasí!

Perla na Sicílii: Pláž Cala Junco na ostrově Panarea

Eolské ostrovy u Sicílie nabízejí spoustu krásy a Panarea je tím nejstarším ostrovem, který ji nabízí. Ostrov sám o sobě je zalitý květinami a malými uličkami, které vedou do slavného archeologického naleziště Capo Milazzenese. Skrytá za kopcem tam pak leží i pláž Cala Junco. Izolovaná a divoká. Skalnatý břeh se otevírá až do tyrkysové krásy Tyrhénského moře a je jedním z nejlepších míst pro potápění a užívání si krás přírody.

Chorvatská pohoda nedaleko rušného Hvaru: pláž na ostrově Vis

Z dáli lze pozorovat ruch chorvatského ostrova Hvar. Ostrov Vis však nabízí zcela jinou scenerii. Nejkrásnější je pobřeží rybářské osady a pláž Stinava na severu ostrova. Ta nabízí křišťálově čistou vodu, kterou obklopují majestátní strmé útesy. 

Jen pár tavern a horký písek: Porto Koufo na poloostrově Chalkidiki

Řecké Chalkidiki nabízí nevídanou pohodu v oblasti cípu Sithonia v lokalitě Porto Koufo. Pláž nabízí čisté a teplé moře s nevídaně dlouhými písčitými plážemi. Místo je takřka opuštěné, jen s malou vesničkou a několika tavernami na severním konci. 

Královská brána: Broadstairs v Kentu

Ne zrovna lehce dostupná je tato pláž v britském Kentu. Právě i kvůli tomu je však téměř zapomenutá.

Tato pláž není vhodná pro ty, kteří milují povalování na pláži. Je vhodná spíše pro milovníky přírodních krás a scenérií. Skály připomínající majestátní bránu v sobě ukrývají také několik mořských jeskyní. I proto možná místo nese název Kingsgate Bay (Záliv královské brány). 

Související

Více souvisejících

Léto dovolená pláž Moře

Aktuálně se děje

před 59 minutami

Ursula von der Leyenová, předsedkyně Evropské komise

Izraelský návrh příměří získává podporu. Vítá ho EU i OSN

Izraelský plán pro palestinské Pásmo Gazy uvítali předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová i generální tajemník OSN António Guterres. Americký prezident Joe Biden v pátek oznámil, že Izrael předložil palestinskému teroristickému hnutí Hamás návrh na úplné příměří v Pásmu Gazy. 

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Policie ČR

Sebevrah ve Zlíně nepřežil pád v obchodním centru

Tragédie se v pátek odpoledne stala v obchodním centru ve Zlíně, kde došlo k pádu člověka. Muž na místě podlehl zraněním, která utrpěl. Případem se zabývá policie. Vše zatím nasvědčuje tomu, že šlo o sebevraždu.

před 6 hodinami

včera

včera

včera

včera

Teroristé Hamásu

Hamás chce uzavřít dohodu, pokud Izrael zastaví válku v Gaze

Palestinské militantní hnutí Hamás oznámilo svou neúčast na dalších jednáních během probíhající války v Pásmu Gazy, je však připraveno uzavřít úplnou dohodu včetně výměny unesených rukojmí a vězněných zajatců, pokud Izrael své tažení v pobřežní enklávě zastaví, uvedla agentura Reuters.

včera

Aktualizováno včera

včera

Úrokové sazby: Snazší začátky v investování díky vyšším úrokům u XTB

Úrokové sazby: Snazší začátky v investování díky vyšším úrokům u XTB

Svět investic rozhodně není jednoduchý, zejména v začátcích proto může být složité se zorientovat. Vždy je důležité se dobře informovat, než se do investování pustíte. Nicméně díky praktickým službám mohou být vaše první kroky jednodušší. Právě ty nabízí broker XTB. Jednou z výhod, které jistě oceníte, jsou vyšší úroky z vašich neinvestovaných prostředků.

včera

včera

včera

včera

Sebeobrana není eskalace, ale základní právo, prohlásil Stoltenberg po Orbánově kritice

Sebeobrana není eskalace, ale základní právo, řekl generální tajemník NATO Jens Stoltenberg v pátek v souvislosti s diskusí, zda může ukrajinská armáda útočit na cíle na území Ruska zbraněmi, které jí dodal Západ. Uvedla to agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy