Proč jezdit na dovolenou? Poradíme vám

Praha - Dovolená je pro mnoho lidí doslova nedílnou součástí jejich životů. V tomto směru se není čemu divit, jelikož může přinést mnoho nového. Ptáte se, proč vlastně na dovolenou jezdit? Přinášíme vám odpovědi na ty nejdůležitější otázky.

Hned tím prvním důvodem je logicky to, že můžete poznat něco skutečně nového a ojedinělého. V tomto směru vás nezklame třeba levná dovolená Chorvatsko. Právě tato země se pyšní především historickými krásami, které můžete vidět na každém kroku. Pokud to nemá být jenom moře a pláže, doporučujeme navštívit i významná historická města, jako je:

Zadar Záhřeb
Split

Samozřejmě historické krásy vás nečekají jenom v Chorvatsku. Pokud hledáte zemi bližší, zkuste také Itálii. Pokud vám nevadí delší cesta, rozhodně nezklame Řecko, ale třeba ani Turecko, které je nazýváno jako Brána do Orientu, kde už můžete na vlastní oči spatřit zajímavé kombinace architektonických stylů, které jsou typické nejenom pro Evropu, ale jsou typické také pro Asii a celou řadu velmi obdivovaných spíše východních kultur. Možností je však na celém světě mnohem více. Stačí je objevit.

Užijete si se svým partnerem a partnerkou

Běžný stres může v mnoha případech výrazným způsobem komplikovat náš osobní život. Kvůli problémům v práci, ale i kvůli starostem v domácnosti může docházet k tomu, že si partnerský život neužijeme tak, jak bychom chtěli. I proto bychom měli vyrazit na dovolenou. Zde můžeme hodit všechny starosti za hlavu, stejně jako budeme moci věnovat se jenom jeden druhému. O veškeré další starosti už se postará hotel, kde jsme ubytováni. A pokud aktuálně nemáte nikoho, s kým byste podobné chvíle zažívali, není třeba zoufat. Je tu možnost seznámení se online, díky čemuž můžete hravě i vy najít tu pravou osobu, která vás okouzlí. A to ať už máte v plánu nový vztah, nebo hledáte jenom spolucestovatele, a to třeba z výše uvedených důvodů.

Na cestách poznáme i nové možnosti gastronomie

Už dávno necestujeme jenom s vlastním jídlem, jelikož stále více lidí touží po tom, ochutnat místní speciality. To vše především proto, že zájem o gastronomii jako takovou den ode dne stoupá. A je více než jasné, že v zemi, odkud konkrétní specialita pochází, ji dokážou připravit nejlépe. A nemusíme nutně mluvit jenom o jídle, jelikož totéž platí i o nápojích. Tak neváhejte a vychutnejte si Sauvignon, který je velmi významnou starobylou francouzskou odrůdou vinné révy. Je tedy jasné, že to skutečně nejdokonalejší víno tohoto typu neochutnáte nikde jinde, než při svém pobytu ve Francii. A v jakých konkrétních oblastech toto víno poprvé vzniklo? Je to:

Bordeaux Oblast řeky Loira

Samozřejmostí je, že poznávat nemusíte jenom tento ušlechtilý nápoj. Po celém světě jsou oblasti, kde můžete ochutnat třeba významné tvrdší nápoje, jako je whisky, nebo i rum. Stejně tak nechybí ani unikátní jídla, která jsou spojena hlavně s nabídkou různých mořských plodů. V přímořských oblastech doslova povinnost.

Pobytem u moře prospějete také svému zdraví

Mnoho lidí si to sice nepřipouští, ale opak je pravdou. Pobytem především u moře můžete totiž výrazně prospět i vašemu zdraví. Jakým způsobem? I v tom vám poradíme. Je dokázáno, že příjemný mořský vzduch má skvělý vliv na naše plíce. Stejně tak dokážeme velmi dobře ulevit různým alergiím. Pobyt u moře však umí ulevit i mnohým kožním problémům. Tak neváhejte a bojujte proti akné nejenom vhodnými přípravky, které využijete především u nás doma. Podpořit léčbu můžete i na své dovolené v zahraničí. Přitom není třeba nic jiného, než pravidelné koupání v moři a základní péče o pokožku. To jsou cesty, pomocí kterých ji dokonale vyčistíte, díky čemuž se tolik nepříjemné pupínky nemusí ani objevit.

Související

Dovolená v Chorvatsku? Pro Čechy stále jasná volba

Dovolená v Chorvatsku? Pro Čechy stále jasná volba

Ani zavedení eura neodradilo řadu českých turistů od návštěvy oblíbeného Jadranu. Chorvatsko je zkrátka ideální prázdninovou destinací, kde panuje příjemné klima a moře je díky pozvolnému vstupu a malým vlnám vhodné pro každého. Kde se ale při návštěvě ubytovat a co dalšího je na Chorvatsku tak lákavé?
bankomaty

Dovolená v zahraničí: Je výhodné platit kartou a vybírat hotovost v cizině?

Pro financování zahraniční dovolené už není nutné se zatěžovat velkým množstvím hotovosti. Zejména v rámci Evropské unie je možné spoléhat na bezproblémové platby kartou nebo výběry hotovosti ve měně dané země. Avšak je třeba si dávat pozor na potenciální poplatky a specifika související se směnou měnových kurzů, a to jak před odjezdem, tak i během pobytu na dovolené. Je rozumné, aby spotřebitelé nepodceňovali ani rizika spojená s výběrem konkrétního bankomatu a zvolenou transakční metodou, sdělil naši redakci dTest.

Více souvisejících

dovolená komerční sdělení Chorvatsko

Aktuálně se děje

před 43 minutami

před 1 hodinou

Jakub Voráček

Voráček pomalu zavírá dveře za svou hráčskou kariérou. Na 99 procent se na led nevrátí

Kariéra bývalého hokejového reprezentanta Jakuba Voráčka, během níž nastoupil k více než tisícovce zápasů v kanadsko-americké NHL, se nezadržitelně blíží ke svému konci. Samotný čtyřiatřicetiletý hokejista totiž v úterním rozhovoru pro CNN Prima News uvedl, že končí svou bohatou kariéru. Záhy ale svá slova mírnil, když pro server sport.cz řekl, že ještě není definitivně rozhodnut o svém konci, ale to, že se už mezi mantinely neobjeví, je podle něj na 99 procent jisté.

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

ČEZ

Gazprom zažaloval v Rusku ČEZ, OMV a slovenský ZSE

Soudní dokumenty v Petrohradu potvrdily, že Kremlem ovládaný energetický gigant Gazprom podal žalobu proti české energetické společnosti ČEZ, rakouské OMV Gas Marketing & Trading a slovenské energetické skupině ZSE.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Černobylská jaderná elektrárna

Černobyl po 38 letech od výbuchu není mrtvou zónou. Životu se v okolí daří

Výbuch jaderné elektrárny Černobyl je vyjma shození atomových bomb za války dodnes největší jadernou katastrofou, se kterou se kdy lidstvo setkalo. Radioaktivní mrak po výbuchu, k němuž došlo 26. dubna 1986, zahalil celou Zemi a úřady byly nuceny evakuovat nejen nejbližší okolí elektrárny, ale i dvacetitisícové město Pripjať, dnes přezdívané jako město duchů. Nové výzkumy ale odhalují, že do radioaktivní zóny se postupně vrací život.  

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Munice a rakety za miliardy. USA chystají další masivní balík pomoci Ukrajině

V pátek se Spojené státy chystají oznámit dlouhodobou vojenskou pomoc pro Ukrajinu v hodnotě šest miliard dolarů, zahrnující munici pro systémy protivzdušné obrany. Informovala o tom agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy