Chcete cestovat na vlastní pěst? Poradíme, jak na to

Praha - Máte v plánu poznávat svět? Pokud je tomu tak, nemusí to být zase až tak složité, jak si dnes celá řada lidí myslí. Jsou zde různé cestovní kanceláře, které nám mohou samotnou cestu od A až do Z naplánovat.

Jsou ale ještě jiné možnosti, jak si cestování naplno užít. Je to možnost vyrazit na vlastní pěst. Pokud je právě toto i vaším cílem, podívejte se s námi na několik tipů. Ty jsou spojeny s tím, aby vaše cesta byla:

Zajímavá Bezpečná
Levná

Letenka je základ

Co je tím nejdůležitějším, co budete v dnešní době potřebovat? Je to zcela určitě letenka, jelikož tato forma cestování je dnes nejenom rychlá a pohodlná, ale je cenově stále výhodnější. Podívejte se například na levné letenky do Hong Kongu, které především ve své zpáteční formě vyjdou opravdu levně. Samozřejmostí je to, že dnes můžete konkrétní letenku koupit pohodlně online, během několika málo minut. Pokud ještě nemáte pevně daný termín cesty, doporučujeme postupovat právě podle cenové nabídky. V rámci jednoho týdne a termínů letů se ceny letenek mohou lišit třeba i o několik tisíců korun.

Zjistěte si váhové limity vašich zavazadel

Ani toto není radno podceňovat, jelikož v současné době platí, že za vyšší hmotnost u vašeho zavazadla zaplatíte skutečně nemalé peníze. A totéž může platit i v případě, že není dodržena jeho konkrétní velikost. Myslete na to ve chvíli, kdy si budete balit své oblečení. Pamatujte, že zatímco stylové dámské šaty váží obvykle jenom několik stovek gramů, boty, nebo riflové kalhoty již mohou být výrazně těžší. Pokud nechcete připlácet, je dobré nejenom vybrat to správné oblečení, ale kufr před samotnou cestou na letiště ještě převážit. Také nezapomínejte na to, abyste si v něm nechali i dostatečnou rezervu na případné suvenýry, nebo jiné věci, které si ze zahraničí budete chtít přivézt. I ty nemusí být zrovna nejlehčí a následní zmatkování na odbavovací přepážce není nic příjemného.

Nezapomínejte na pojistnou ochranu

Když se vám cokoliv stane na území naší země, máte zde k dispozici zákonnou zdravotní pojistku, díky které máte nárok na bezplatné ošetření, ale i řadu jiných zdravotních zákroků. Když se vám podobný úraz stane v zahraničí, může ho vaše pojistka částečně krýt, ale obvykle platí, že se neobejdete bez nutnosti zásah hradit i z vlastní kapsy. Jak se tomuto vyhnout? Vyřiďte si cestovní pojištění online, a to ještě před odletem do cílové destinace. Pokud máte zájem o skutečně plnohodnotnou ochranu, měla by vaše pojistka obsahovat:

Pojištění léčebných výloh
Pojištění zavazadel Pojištění vaší odpovědnosti

S touto kombinací máte jistotu, že budete skutečně plnohodnotně ochráněni. Co je dobré ještě připomenout, to jsou výše konkrétních pojistných limitů. Zde totiž platí, že čím jsou vyšší, tím pro vás logicky lépe.

Odbavení na letišti může být snadné

To poslední, na co se při cestě na vlastní pěst zaměřit, to je také proces odbavení na letišti. Ten dnes také není nijak složitý a dá se říci, že ho zvládne každý. Důležitá je hlavně bezpečnostní kontrola. Zde nezapomínejte na převážené tekutiny, kterých by mělo být maximálně 100 mililitrů, a měly by být umístěny v samostatném sáčku a v uzavíratelných lahvičkách.Druhou fází samotné bezpečností kontroly už je jenom nutnost sundat si vše kovové a projít bezpečnostním rámem. Pryč tak musí vaše nádherné šperky, brýle, stejně jako třeba hodinky, nebo pásek na kalhotách. Poté projdete rámem, a pokud je vše v pořádku, vaše věci si vezmete a již můžete bez jakýchkoliv potíží pokračovat do letadla. A jakmile jste ve vzduchu, nezbývá nic jiného, než se těšit na krásy, které vám může přinést právě ona cílová destinace. A těch může být s ohledem na cíl cesty skutečně více než dost.

Související

Více souvisejících

cestování komerční sdělení

Aktuálně se děje

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Žhavá láva, ilustrační fotografie.

Sopka v Indonésii se probudila. Úřady varují před hrozbou tsunami

V Indonésii se během probíhajícího týdne probudila sopka Ruang. Úřady ve čtvrtek varovaly před hrozbou vln tsunami, kvůli sopečným erupcím nařídily evakuaci více než 11 tisíc lidí a uzavřely i mezinárodní letiště Kota Kinabalu, informovala zahraniční média. 

včera

V metru na Floře spadl člověk do kolejiště. Vlaky hodinu nejezdily

Pád osoby do kolejiště ve stanici Flora zastavil ve čtvrtek dopoledne provoz linky A pražského metra. Vlaky nejezdily zhruba hodinu, zatímco na místě zasahovaly složky integrovaného záchranného systému. Vážně zraněný muž byl převezen do nemocnice v umělém spánku. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy