Jančura promluvil o pokutě pro Student Agency. Podívejte se

Praha - Krajský soud v Brně ve čtvrtek potvrdil pokutu 5,154 milionu korun od Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže pro autobusového dopravce Student Agency. Majitel společnosti Radim Jančura ale s pokutou nesouhlasí a bude proti rozhodnutí soudu podávat odvolání.

Případ se týká situace na trhu z let 2007 a 2008, kdy měla podle antimonopolního úřadu firma zneužít svého dominantního postavení na autobusové lince Praha-Brno. Úřad tvrdil, že firma od začátku prosince 2007 do začátku března 2008 zneužívala svého dominantního postavení. Snížila ceny kreditových jízdenek za jednosměrnou přepravu na 50 korun, později zavedla cenu 95 korun.

ÚOHS původně firmě vyměřil pokutu přes šest milionů, tu ale následně následně snížil. Krajský soud v Brně se případem zabýval podruhé a "v souladu s právním názorem NSS dnes Krajský soud v Brně v plném rozsahu potvrdil rozhodnutí ÚOHS, včetně správnosti postupu při vymezení relevantního trhu jakožto samostatného trhu autobusové dopravy, a tedy i dominanci Student Agency na tomto trhu," uvedl Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže v tiskové zprávě.

Psali jsme:
Soud potvrdil pětimilionovou pokutu pro Student Agency

Majitel společnosti Student Agency ale s pokutou nesouhlasí a jeho právníci připravují příslušné kroky. "Určitě se proti ní odvoláme," řekl serveru EuroZprávy.cz. Zároveň podotkl, že ačkoli se nejedná o příjemnou věc, jedno pozitivum na ní vidí. Pokud soud rozhodl takto v případu jeho společnosti, měl by podle něj podobně rozhodovat i v případě některých tras národní železniční společnosti České dráhy.

Zákazníci Student Agency ale mohou být klidní. "Ať už to dopadne jakkoli, zákazníci to rozhodně žádným způsobem nepocítí," řekl pro EuroZprávy.cz Jančura s tím, že při spučasných tržbách společnosti se o nijak závratnou pokutu nejedná. 

Související

Letiště Václava Havla Praha

Koronakrize mění poptávku po letenkách, řada lidí stále čeká na refundace

Zájem o letenky v létě po jarní krizi setrvale roste, nyní je oproti loňsku již zhruba na pětině. Prodeje však nadále ovlivňuje nejistá epidemiologická situace. Češi více volí cesty do Evropy, což snižuje průměrnou cenu letenek. Zároveň nyní s nákupem déle čekají na vývoj situace a častěji využívají jednosměrné letenky. Vyplývá to z informací prodejců letenek pro ČTK.

Více souvisejících

student agency Student Agency - Jančura Radim Jančura

Aktuálně se děje

před 43 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Alexander De Croo

Moderátor po útoku na Fica vyzval k odstranění belgického premiéra

Belgický premiér Alexander De Croo podal ve čtvrtek stížnost na rozhlasového moderátora, který posluchače vyzýval k jeho "odstranění". Nejmenovaný moderátor, kterého vyšetřuje policie, se tak vyjádřil v souvislosti se středečním atentátem na slovenského premiéra Roberta Fica. 

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Zelenskyj dorazil do boji zmítaného Charkova. Ukrajina zastavila ruský postup

Ukrajinské jednotky zastavily ruský postup v některých zónách Charkovské oblasti na severovýchodě Ukrajiny, kde vede Rusko novou ofenzívu. Oznámila to ve čtvrtek ukrajinská armáda, informuje agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy