Bomba v autobusu Student Agency? Žlutý autobus zastavili na hranicích

Praha - Autobus společnosti Student Agency zastavila policie na hranicích Francie a Velké Británie. Do autobusu, který vyjížděl z Prahy v pátek v 17:30, měl nastoupit v Bruselu muž s výbušninou.

Na hranicích Anglie a Francie (před Eurotunelem) český autobus společnosti Student Agency zastavila policie, která měla informace o zvýšeném bezpečnostním riziku.

"V Bruselu nastoupil do našeho autobusu nějaký muž, který měl mít výbušninu. Na hranicích Anglie a Francie jsou výrazná bezpečnostní opatření, takže byl odhalen," potvrdil informaci majitel společnosti Student Agency Radim Jančura. Později (cca 19:00) uvedl, že o bombu se možná nejednalo. Mohl to podle něj být jen falešný poplach.

Cestující Barbara má ale jiné informace. "Všechny nás vyhnali z autobusu a přišli pyrotechnici, tak nám bylo jasné, že tam ta bomba asi opravdu je. Jinak policie nám toho moc neřekla. Ale už brzy by nás měli začít odvážet do Londýna," svěřila se Barbara s nepříjemným zážitkem.

"Místní celníci nám říkali, že tam ta bomba opravdu byla. A ten člověk, kterého kvůli ní asi odváděli, tak už s námi není," dodala po sedmé večer cestující Barbara.

V dalších SMS zprávách nás Barbara informovala o dalším vývoji v autobuse. Okolo půl deváté večer napsala: "Projeli jsme tunelem do UK a hned nás zastavuje policie, prý jen kvůli informacím okolo incidentu. Asi dvě hodiny ze sedmi, po které nás drželi na přechodu, byly zcela neprůchodné hranice, takže rozhodně nešlo o nic malého."

"Jeli jsme z Česka v pátek večer, takže v autobusu bylo hodně Čechů, ale samozřejmě cestou přistupovali další lidé," pokračovala Barbara v popisu. "Jsme tady asi od 10 hodin od rána. Už je to dlouhé čekání," dodala Barbara.

O české ale i zahraniční cestující by mělo být dobře postaráno. "Dostali najíst a napít, stará se tam o ně místní policie," potvrdil majitel Student Agency Radim Jančura.

Kdo je muž s bombou a jestli jí chtěl odpálit přímo v autobuse, nebo ji chtěl jen dovézt do Velké Británie, to zatím není jasné. S cestující Barbarou jsme nadále v kontaktu a situaci budeme sledovat.

Související

Letiště Václava Havla Praha

Koronakrize mění poptávku po letenkách, řada lidí stále čeká na refundace

Zájem o letenky v létě po jarní krizi setrvale roste, nyní je oproti loňsku již zhruba na pětině. Prodeje však nadále ovlivňuje nejistá epidemiologická situace. Češi více volí cesty do Evropy, což snižuje průměrnou cenu letenek. Zároveň nyní s nákupem déle čekají na vývoj situace a častěji využívají jednosměrné letenky. Vyplývá to z informací prodejců letenek pro ČTK.

Více souvisejících

student agency Radim Jančura

Aktuálně se děje

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Netanjahu: Pokud se neubráníme sami, nikdo nás neubrání. Zvládneme to i sami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu odmítl tlak mezinárodního společenství, které požaduje pozastavení válečného tažení v Pásmu Gazy. Podle agentur AP a DPA zdůraznil, že Izrael má schopnost bránit se sám, pokud bude potřeba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy