Tunelem Blanka projelo za první půlrok 62 tisíc aut denně

Praha - Tunelovým komplexem Blanka v Praze za prvních šest měsíců provozu projelo denně v průměru skoro 62 tisíc vozidel.

Jejich počet dál stoupá. Vyplývá to ze statistik, které má ČTK k dispozici. Nejméně řidičů, zhruba 44.000, využilo Blanku v prvním týdnu provozu, nejvíc v polovině letošního března, kdy šestikilometrovým tunelem projelo přes 70.000 aut. Přesná data o provozu budou k dispozici ke konci prvního pololetí tohoto roku.

Problematický tunel Blanka se po řadě odkladů otevřel loni září. Už v polovině října překonal počet aut hranici 60.000 průjezdů a rostl až do poloviny prosince, kdy atakoval hranici 70.000.

O vánočních svátcích a na přelomu roku zaznamenali dispečeři úbytek na 46.500 aut denně. V průběhu ledna provoz znovu nabral na intenzitě a do poloviny března stoupl až nad 70.300 aut, vyplývá z údajů za uplynulých 26 týdnů provozu.

V souvislosti s otevřením stavby klesl provoz v ulici Milady Horákové, Argentinské, Veletržní, na nábřeží Kapitána Jaroše a Nuselském mostě. Naopak provoz se podle údajů z dispečinku zhoršil v ulici Jugoslávských partyzánů, v Patočkově a Holešovičkách. Řidiči také častěji využívají tunel Mrázovka a Strahovský tunel, které na Blanku bezprostředně navazují.

Související

Tunel Blanka

Kolaudace velké části tunelu Blanka neplatí, rozhodl soud

Městský soud v Praze vyhověl žalobě spolku Holešovičky pro lidi a zrušil kolaudační souhlas pro největší část tunelového komplexu Blanka mezi Špejcharem a Pelc Tyrolkou. Na webu to dnes uvedla Česká televize s odkazem na vyjádření mluvčí soudu Markéty Puci.
Záchranná služba, ilustrační foto

Tramvaj u tunelu Blanka smetla auto, převrátilo se na střechu

Nehoda tramvaje a osobního vozidla v ulici Milady Horákové u výjezdu z tunelu Blanka komplikovala dnes po poledni pražskou dopravu. Osobní auto se převrátilo na střechu, nehoda si vyžádala dva zraněné. Vyplývá to z vyjádření pražské policie, hasičů a záchranné služby.

Více souvisejících

Tunel Blanka

Aktuálně se děje

před 40 minutami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Cameron: Rusko využívá střední Asii k obcházení sankcí

Britský ministr zahraničí David Cameron upozornil, že Rusko využívá Střední Asii k obcházení sankcí. Uvedl to irský server Irish News.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy