Student Agency dostala pokutu šest milionů, jezdila moc levně

Brno - Úřad pro ochranu hospodářské soutěže pokutoval dopravce Student Agency téměř šesti miliony korun za padesátikorunové jízdné, za které vozila pasažéry mezi Prahou a Brnem v roce 2007. Student Agency označila rozhodnutí úřadu za velký nesmysl a bude se bránit, uvedl ve středu její mluvčí Aleš Ondrůj.

"Toto rozhodnutí jde proti zájmům cestujících, kteří profitují z konkurenčního boje a omezí možnost nabízení akčních cen. Budeme požadovat, aby stejným metrem úřad posuzoval i dopravce, kteří nabízejí podobné obchodní nabídky či jiné relační slevy“, říká Radim Jančura, majitel Student Agency.

ÚOHS vedl správní řízení se Student Agency ohledně možného zneužití dominantního postavení na lince Praha – Brno, na které údajně poškodila konkurenci. Na trase tehdy jezdily i autobusy společnosti Asiana, která je z linky stáhla. Právě Asiana si v červnu 2008 na chování Student Agency stěžovala, a to kvůli tomu, že cestující jezdili žlutými autobusy tehdy za 50 Kč, tedy pod cenou. Radim Jančura ale oponoval, že snížením ceny jízdného jen reagoval na jízdné Asiany, které bylo také padesátikorunové.

"Ve sledovaném období jezdila Asiana dokonce již za jednu korunu, České dráhy za 35 Kč a Student Agency za 50 Kč, za podnákladové ceny by měly být popotahovány spíše České dráhy a Asiana," namítal Jančura.

Související

Letiště Václava Havla Praha

Koronakrize mění poptávku po letenkách, řada lidí stále čeká na refundace

Zájem o letenky v létě po jarní krizi setrvale roste, nyní je oproti loňsku již zhruba na pětině. Prodeje však nadále ovlivňuje nejistá epidemiologická situace. Češi více volí cesty do Evropy, což snižuje průměrnou cenu letenek. Zároveň nyní s nákupem déle čekají na vývoj situace a častěji využívají jednosměrné letenky. Vyplývá to z informací prodejců letenek pro ČTK.

Více souvisejících

student agency

Aktuálně se děje

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Netanjahu: Pokud se neubráníme sami, nikdo nás neubrání. Zvládneme to i sami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu odmítl tlak mezinárodního společenství, které požaduje pozastavení válečného tažení v Pásmu Gazy. Podle agentur AP a DPA zdůraznil, že Izrael má schopnost bránit se sám, pokud bude potřeba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy