Taxikáři budou v pondělí opět protestovat v Praze

Praha - Taxikáři, kteří na pondělí v Praze chystají třetí den protestů proti z jejich pohledu nelegálním praktikám alternativních přepravních služeb typu Uber, nejspíš v pondělí nebudou zpomalovat dopravu v centru města, ale zamíří k pražskému letišti.

ČTK to dnes řekla místopředsedkyně Asociace koncesionářů v taxislužbě Karolína Venclová. Nevyloučila však, že se plány ještě mohou změnit. Řidiči se sejdou na Strahově ve 14:00, o přesné formě protestu ještě nerozhodli.

"Dnes večer jsme měli koordinační poradu, vypadá to, že pojedeme na Letiště Václava Havla," řekla ČTK Venclová. Otázkou nadále zůstává forma protestů. Organizátoři diskutují mimo jiné o jízdě ve smyčce, ale například i o blokádě, kterou však Venclová aktuálně nepovažuje za nejpravděpodobnější variantu.

Taxikáři ve čtvrtek a v pátek stovkami vozidel zpomalovali několik hodin dopravu v centru Prahy, dopravní situaci však zásadně nezhoršili. Podle organizátorů se protestu účastnila v pátek tisícovka vozů, magistrát jejich počet odhadl na polovinu. O den dříve podle organizátorů dorazilo na 2000 vozidel, magistrát udával číslo kolem 1400.

Související

protest taxikářů proti Uber (Praha, 9.2.2018)

Taxikáři vyjedou do ulic. V pátek budou opět protestovat

Praha - Sdružení českých taxikářů svolalo na páteční ráno k obchodnímu centru do Čestlic u Prahy protest proti memorandu, které podepsali zástupci vlády s firmou Uber. Sdružení kritizuje to, že řidiči Uberu budou moci jezdit bez taxametrů. Podoba pátečního protestu zatím není jasná. Sdružení, které v minulosti v Praze organizovalo protesty proti alternativním přepravcům, výzvu k protestu zveřejnilo na facebooku. Uber a další podobní přepravci, například Taxify, účtují své služby přes aplikace v mobilním telefonu. Premiér v demisi Andrej Babiš (ANO) dnes ČTK řekl, že protest nechápe.

Více souvisejících

protest taxikářů proti Uber (Praha 9.2.2018) Praha

Aktuálně se děje

před 17 minutami

před 26 minutami

před 49 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Evropou prošly prvomájové demonstrace. V Německu a Francii zasahovala policie

Prvomájové demonstrace v Paříži a německých městech byly provázeny napětím a incidenty. V Paříži došlo k rozbíjení nejméně dvou výloh obchodů radikály, zatímco ve Stuttgartu se střetly protestující s policií, jak informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy