Nehoda zastavila dálnici D5, auto jelo v protisměru. Podívejte se na záběry z vrtulníku

Na dálnici D5 poblíž Rokycan se dnes odpoledne na kilometru 60,5 ve směru na Plzeň čelně srazila dvě auta. Jedno osobní auto špatně najelo na dálnici a v protisměru jelo zřejmě několik kilometrů, než se srazilo s dalším osobním vozem. Nehoda si na čas vyžádala uzavření dálnice a odklánění dopravy na objízdnou trasu, řekla ČTK policejní mluvčí Iveta Kořínková. Dva lidé utrpěli při nehodě těžká zranění, uvedla mluvčí záchranné služby Mária Svobodová.

Podle dostupných informací se do protisměru dostal řidič osobního automobilu Škoda, narozený v roce 1936. Určitě jel v protisměru už kolem rokycanského sjezdu, který je na 62. kilometru, podle některých svědků ale jel v protisměru ještě delší trasu.

"Podle některých svědků jel v protisměru už na přivaděči z Plzně," uvedla Kořínková. Tyto informace musí policie ještě prověřit. Několikakilometrový přivaděč ústí na dálnici na 67. kilometru na sjezdu Ejpovice.

Dálnice D5 a dopravní nehoda s vozidlem v protisměru pohledem z policejního vrtulníku. pic.twitter.com/LlDV5H8ehj

— Policie ČR (@PolicieCZ) 14. února 2019

Seniora záchranáři ve vážném stavu transportovali s mnohočetnými poraněními na urgentní příjem plzeňské fakultní nemocnice. Druhý řidič, narozený v roce 1993, byl převezen také na urgentní příjem v kritickém stavu. Oba řidiče museli z havarovaných aut vyprošťovat hasiči.

Na objízdné trase se tvořily kolony.

Související

Více souvisejících

Dálnice D5 Plzeňský kraj Záchranná služba

Aktuálně se děje

před 10 minutami

před 31 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Wladyslaw Kosiniak-Kamysz

Polsko vnímá nové riziko z Ruska. Upozornil na něj prestižní deník

Polské bezpečnostní služby jsou v plné pohotovosti kvůli hrozbě bombových útoků a záškodnických akcí ze strany Ruska na území Evropy, řekl polský ministr obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz v úterý. Reagoval tak na článek deníku Financial Times, že Moskva plánuje násilné sabotáže v zahraničí. 

před 5 hodinami

před 5 hodinami

včera

Vláda ČR

Vláda schválila novelu atomového zákona, pomůže urychlit výstavbu nových bloků

Rychlejší výstavba nových jaderných bloků a také snazší povolovací procesy při zavádění malých modulárních reaktorů jsou hlavními body novely atomového zákona, jejíž návrh schválila vláda na úterním jednání. Odsouhlasila i návrhy novel zákonů o rozpočtovém určení daní, o sociálních službách nebo o nemocenském pojištění a také znění úplně nového zákona o Národní rozpočtové bance. A věnovala se i pomoci mrazy postiženým ovocnářům a dalšímu antibyrokratickému balíčku.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Britové řeší čínský hackerský útok, zatímco je Si Ťin-pching v Evropě

Čína je podle informací Sky News zodpovědná za hackerský útok, při němž došlo k nabourání počítačového systému britského ministerstva obrany a úniku personálních údajů zaměstnanců úřadu. Vláda má v úterý o incidentu informovat poslance. Věc vyšla najevo v době, kdy je čínský prezident Si Ťin-pching na návštěvě v Evropě. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy