Muž odtáhl na D46 porouchané auto omylem bez řidiče, záhy naboural

Porouchané auto bez řidiče odtáhl na laně na dálnici D46 u Prostějova omylem neznámý muž, který řidiči nabídl pomoc. Nevšiml si, že majitel vozu do něj nestihl nastoupit. Ve chvíli, kdy své auto dohnal stopem po třech kilometrech, bylo již nabourané po nárazu do svodidel. Neznámý řidič pak vůz odvázal z lana a ujel. Při nehodě nebyl nikdo zraněn, kromě vozu byla poškozena i svodidla. Okolnosti nehody vyšetřuje policie, řekl dnes ČTK mluvčí prostějovské policie František Kořínek.

Kuriózní případ se odehrál v úterý, kdy pětapadesátiletý řidič dodávky jedoucí z Olomouce na Prostějov musel na 29. kilometru dálnice kvůli poruše vozu zastavit. "Když řidič zjistil, že poruchu není schopen sám rychle opravit, rozhodl se pro přivolání odtahové služby. V tom však na místě zastavil neznámý muž s přesně nezjištěným malým nákladním automobilem a nabídl se, že porouchané vozidlo odtáhne," uvedl policejní mluvčí.

Řidič dodávky nabídku pomoci přijal, odešel odstranit výstražný trojúhelník a mezitím neznámý muž nainstaloval tažné lano. "Poté se nepřesvědčil, zda je druhý řidič již v kabině, a dodávku bez řidiče odtáhnul. Na 26,5. kilometru dálnice dodávka bez řidiče narazila do pravých svodidel. Řidiči renaultu, který na místo dorazil záhy stopem, se neznámý omluvil, odvázal lano a z místa odjel," doplnil policejní mluvčí.

Škoda na havarované dodávce byla podle policie vyčíslena na 20.000 korun. Okolnosti a míru zavinění dopravní nehody policie vyšetřuje.

Související

Ilustrační foto

Kolaps na D46 u Olomouce: Převrátila se cisterna s asfaltem, kolony měřily několik kilometrů

Provoz na dálnici D46 u Olšan ve směru na Olomouc dnes dopoledne na čtyři hodiny zastavila nehoda cisterny s asfaltem, z níž se část nákladu vylila na vozovku. Odpoledne byl zprovozněn zatím jeden jízdní pruh. Při nehodě vznikla škoda za dva miliony korun, nikdo nebyl zraněn. ČTK to řekla mluvčí policie Miluše Zajícová. Policisté apelují na řidiče kvůli zvýšené opatrnosti, v místě události snížili povolenou rychlost na 80 kilometrů v hodině.
Benzinky

Řidič na D46 omylem šlápl na plyn, najel do čerpací stanice

Až v útrobách čerpací stanice skončila jízda pětačtyřicetiletého řidiče na D46 u Prostějova. Řidič tam chtěl odbočit, místo na brzdu však omylem sešlápl plyn. Lekl se vedle jedoucího auta, řekla dnes ČTK mluvčí policie Lenka Vaková. Při nehodě nebyl nikdo zraněn, škoda však přesáhla 1,2 milionu korun.

Více souvisejících

dálnice D46 Prostějov (Olomoucký kraj) Dopravní nehody

Aktuálně se děje

před 44 minutami

před 1 hodinou

Izraelská armáda

Izrael zaútočil na pozice syrské armády

Izraelské útoky se v pátek zaměřily na pozice syrské armády na jihu země, uvedl šéf Syrského pozorovatelského centra pro lidská práva (SOHR) se sídlem v Británii Rámí Abdal Rahmán.

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Robert Fico, slovenský premiér

Fico otočil a podporuje Ukrajinu. Anebo ne?

Poslední dobou se mohlo zdát, že slovenský premiér Robert Fico se stal definitivně moskevskou hlásnou troubou, která neváhá veřejně prohlašovat, že Ukrajina není suverénní stát, Rusko k válce vyprovokovala, s oblibou prohlašoval, že v Kyjevě žádná válka není, že tam vládnou ukrajinští fašisté, a tak podobně. 

před 3 hodinami

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Izraelem to neskončí? Napětí kvůli válce v Pásmu Gazy může vyústit v masivní konflikt

Generální tajemník OSN António Guterres ve čtvrtek upozornil, že eskalující napětí ohledně války v Pásmu Gazy a útoku Íránu na Izrael může vyústit v "celoplošný regionální konflikt" na Blízkém východě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy