Revoluce na kolejích: Jančurův RegioJet byl zcela vyprodaný. Stevardky, káva a internet zdarma

Brno - Spoj RegioJet ze skupiny podnikatele Radima Jančury Student Agency si v pondělí odbyl premiéru na trati Havířov - Ostrava - Olomouc - Praha. Blíže o tom informoval Aleš Ondrůj z marketingové komunikace firmy.

"Přesně v 9.31 hodin zastavil na pražském hlavním nádraží u prvního nástupiště úplně první spoj IC RegioJet 1002. Spoj vyjel v 5.20 z Havířova jako úplně první soukromý nedotovaný dálkový spoj ve střední Evropě a otevřel novou kapitolu historie železniční dopravy v ČR," uvedl Ondrůj.

Jak dále prozradil, vlak byl kompletně vyprodaný a cestovalo v něm více než 200 cestujících.

RegioJet začal provozovat tři páry spojení (tři v každém směru) na trase Havířov - Ostrava - Olomouc - Praha a zpět. Během podzimu zvýší počet spojů na pět až šest párů v každém směru a od prosince začne jezdit devětkrát denně v obou směrech. Některé spoje budou zajíždět až do slovenské Žiliny.

Ceny v kombinaci s bezplatnou kreditovou jízdenkou na trasu Ostrava – Praha začínají na 230 Kč, v případě Olomouc – Praha na 190 Kč. S otevřenou jízdenkou si pak může zákazník pořídit jízdenku na trasu Ostrava – Praha za 295 Kč a z Olomouce do Prahy za 220 Kč. Slevu ze základního jízdného 25 procent dostanou při nákupu na pobočce držitelé In-karet / RailPlus stejně jako dalších slevových karet RailPlus.

Na železnici by měla společnost podle slov jejích manažerů zavést jiný styl služeb. A to od vybavení vlaku, přes stevardy na palubě, připojení wi-fi nebo denní tisk a občerstvení zdarma.

Společnost chce od příštího roku převážet cestující i na Slovensku, a to na trati mezi Bratislavou, Dunajskou Stredou a Komárnem.

V prvním pololetí 2011 dosáhla skupina Student Agency obrat ve výši 2,85 mld. Kč, což je meziročně o 35 procent více, počet zaměstnanců vzrostl o zhruba 30 procent na 1300 zaměstnanců. Za celý rok 2011 pak skupina Student Agency zatím plánuje obrat ve výši 5,5 mld. Kč, tedy o miliardu více než v roce 2010.

Související

Letiště Václava Havla Praha

Koronakrize mění poptávku po letenkách, řada lidí stále čeká na refundace

Zájem o letenky v létě po jarní krizi setrvale roste, nyní je oproti loňsku již zhruba na pětině. Prodeje však nadále ovlivňuje nejistá epidemiologická situace. Češi více volí cesty do Evropy, což snižuje průměrnou cenu letenek. Zároveň nyní s nákupem déle čekají na vývoj situace a častěji využívají jednosměrné letenky. Vyplývá to z informací prodejců letenek pro ČTK.

Více souvisejících

student agency

Aktuálně se děje

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Robert Fico

Fica zasáhly čtyři kulky. Je stabilizovaný, stále ale bojuje o život

Stav premiéra Roberta Fica (Směr-SD) zůstává vážný. Rozsah zranění způsobený čtyřmi střelnými ranami je rozsáhlý. Lékařům se podařilo stabilizovat jeho zdravotní stav, nadále však není ještě mimo ohrožení života. Informoval o tom vicepremiér a ministr obrany Robert Kaliňák (Směr-SD).

včera

včera

Jednání o míru na Ukrajině bez Ruska? Zbytečnost, žádný výsledek nebude, tvrdí Kreml

Plánovaný červnový summit, při kterém Švýcarsko doufá, že vydláždí cestu pro mírový proces, je podle Kremlu bez ruské účasti zbytečný. Uvedla to agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy