RegioJet nabídne cestujícím mezinárodní dálkový spoj

Praha - RegioJet nabídne od 11. prosince nové spojení Žiliny s Ostravou, Olomoucí, Pardubicemi a Prahou, jako první středoevropský dopravce využije eurolicenci pro provoz mezinárodních dálkových vlaků v celé trase beze změny dopravce na hranicích. V pátek o tom informoval mluvčí společnosti Aleš Ondrůj.

Každý den v 6:54 bude odjíždět vlak IC 1006 RegioJet z Žiliny, který dále zastaví v Čadci, Třinci, Českém Těšíně a bude pokračovat přes Havířov a Ostravu a Olomouc do Prahy s příjezdem ve 12:31 na pražské hlavní nádraží. Odpoledne pak bude tento spoj odjíždět jako IC 1013 RegioJet v 15:33 z Prahy hlavního nádraží s příjezdem do Žiliny ve 20:45.

Cena za jízdenku na trase Praha - Žilina bude začínat u akční ceny na takzvanou kreditovou jízdenku na 390 Kč (15,90 eur), cena za otevřenou nebo internetovou jízdenku pak bude činit 430 Kč (17,50 eur) a plná cena obyčejného jízdného při nákupu na prodejním místě RegioJet nebo Student Agency pak 590 Kč (24 eur). Běžná cena mezinárodní jízdenky ČD/ŽSSK přitom v současnosti na trase Praha – Žilina (po trase přes Horní Lideč) činí 699 Kč (27,60 eur).

"Z obyčejného jízdného bude možné stejně jako u ostatních spojů IC RegioJet uplatnit nárok na slevu RailPlus například pro držitele In-karet/RailPlus ČD nebo Klasik karet/Rail Plus ŽSSK. Ve vlaku bude poskytován plný servis odpovídající standardům IC RegioJet, tedy například rezervace místa jako automatická součást jízdenky, servis stevardky nebo stevarda v každém voze, bezplatné připojení k internetu prostřednictvím wi-fi, teplé a studené nápoje zdarma, denní tisk a časopisy," poznamenal Ondrůj.

Vlaky IC RegioJet pojedou v celé trase jako spoj jednoho dopravce. "RegioJet se stává prvním středoevropským dopravcem, který využívá eurolicenci pro mezinárodní dálkové spoje. Znamená to zásadní přelom v mezinárodní dopravě, který přináší citelná zlepšení pro cestující: především nižší ceny mezinárodních jízdenek a garantovanou úroveň palubního servisu po celou dobu cesty," upozornil na tuto novinku obchodní ředitel společnosti RegioJet Jiří Schmidt.

Současně s tím plánuje RegioJet otevřít v Žilině své prodejní místo, které by mělo současně nabízet i další produkty skupiny Student Agency.

Kromě prodloužení spojů IC 1006/1013 z a do Žiliny nabídne RegioJet od 11. prosince také další dva nové spoje na trase Havířov – Ostrava – Olomouc – Pardubice – Praha a zpět. Spoj IC 1009 bude odjíždět z Prahy ve 13:33 s příjezdem do Olomouce v 15:58, do Ostravy Svinova v 16:57 a do Havířova pak v 17:25. Zpět pojede jako IC 1018 s odjezdem z Havířova v 18:27, z Ostravy Svinova v 18:58, Olomouce v 19:58 a s příjezdem do Prahy hl. n. ve 22:31.

"Nové spoje nabídnou ideální spojení například pro páteční cesty z Prahy na víkend domů nebo naopak pro pozdější návrat zpět z Ostravska do Prahy – během všedních dnů i víkendů. Nové spoje jedoucí od prosince jsou už v prodeji na www.regiojet.cz nebo na obchodních místech RegioJet a Student Agency," poznamenal Ondrůj.

Další spoje nabídne RegioJet od 1. února a na celkový počet devíti spojů v každém směru na trase Praha – Olomouc – Ostrava – Havířov – (Žilina) pak RegioJet navýší jízdní řád během prvního čtvrtletí. "RegioJet změnil v tomto své plány. Oproti původním předpokladům bude počet spojů narůstat plynule, nikoliv skokově. Důvodem je maximální důraz na kvalitu služeb zákaznického servisu během počáteční fáze rozšiřování provozu, charakteristické velmi vysokým vytížením vlaků," vysvětlil změny Ondrůj.

Od 11. prosince se také mění místo zastavení vlaků IC RegioJet v Ústí nad Orlicí. RegioJet vychází vstříc poptávce zákazníků po zastavování blíže centru města a všechny spoje tak budou nově namísto hlavního nádraží zastavovat na zastávce Ústí nad Orlicí město v docházkové vzdálenosti centra města.

Související

Letiště Václava Havla Praha

Koronakrize mění poptávku po letenkách, řada lidí stále čeká na refundace

Zájem o letenky v létě po jarní krizi setrvale roste, nyní je oproti loňsku již zhruba na pětině. Prodeje však nadále ovlivňuje nejistá epidemiologická situace. Češi více volí cesty do Evropy, což snižuje průměrnou cenu letenek. Zároveň nyní s nákupem déle čekají na vývoj situace a častěji využívají jednosměrné letenky. Vyplývá to z informací prodejců letenek pro ČTK.

Více souvisejících

student agency

Aktuálně se děje

před 13 minutami

před 22 minutami

před 45 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Evropou prošly prvomájové demonstrace. V Německu a Francii zasahovala policie

Prvomájové demonstrace v Paříži a německých městech byly provázeny napětím a incidenty. V Paříži došlo k rozbíjení nejméně dvou výloh obchodů radikály, zatímco ve Stuttgartu se střetly protestující s policií, jak informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy