Raduan Nwelati se dnes potřetí stal primátorem Mladé Boleslavi

Mladá Boleslav - Primátorem Mladé Boleslavi se dnes potřetí stal Raduan Nwelati (ODS), původním povoláním lékař. Hlasovalo pro něj 23 zastupitelů z 33. Jeho náměstky se stali Jiří Bouška (Volba pro Mladou Boleslav), Daniel Marek (TOP 09) a Michal Kopal (ODS). ODS v Mladé Boleslavi vyhrála volby. Město vede v koalici s TOP 09, Volbou pro Mladou Boleslav a ANO. Dohromady mají 23 mandátů. Opozice tedy Nwelatiho nepodpořila, většina opozičních zastupitelů se hlasování zdržela.

Nwelati po svém zvolení ČTK řekl, že je to pro něj čest být nadále primátorem Mladé Boleslavi, a poděkoval voličům i zastupitelům. "Docela mě potěšilo, že tentokrát byl jediný hlas proti," uvedl. V nejbližší době se bude věnovat sestavování rozpočtu pro příští rok. "Nelze očekávat, že by došlo k výrazné změně, co se týče priorit města," dodal Nwelati. K prioritám patří například výstavba školek a zlepšení podmínek pro parkování. V novém volebním období se chce Nwelati soustředit i na sociální oblast a investice do škol. Mezi významné investice v příštích čtyřech letech bude v Boleslavi patřit třeba rekonstrukce kulturního domu za desítky milionů korun.V městské radě má ODS pět radních, ANO s Volbou pro Mladou Boleslav čtyři radní a TOP 09 dva. Jedenáct členů měla rada i v minulém volebním období. Předsedou kontrolního výboru byl zvolen Přemysl Sezemský a předsedou finančního výboru byl zvolen Karel Horčička. Oba jsou z opoziční ČSSD.Nwelati se bude věnovat rozvoji města a stavebnímu odboru. Prvním náměstkem se stal Bouška, který bude mít na starost dopravu, majetek, projekty města a spolupráci s firmou Škoda Auto. Kopal se bude věnovat hospodaření, sociálním věcem a životnímu prostředí. Marek má na starost školství, kulturu a tělovýchovu.Nwelati vede Boleslav od roku 2006, mladoboleslavským zastupitelem se stal o čtyři roky dříve. Od roku 2004 je také členem zastupitelstva Středočeského kraje.

Související

Raduan Nwelati /ODS/

Návrh na zrušení daně z nabytí nemovitosti se vrací poslancům, Senát chce změny

Vládní návrh na zrušení daně z nabytí nemovitosti se vrací ze Senátu do Sněmovny. Senát v něm chce pozměňovacím návrhem opravit legislativní chyby v té části předlohy, která zachovává možnost odpočtu úroků z hypotéky od základu daně z příjmů. Cíl návrhu, zrušení daně z nabytí, však zachovává, stejně jako možnost odpočtu úroků. Předlohu tak dostane opět Sněmovna, která o ní rozhodne pravděpodobně až v září.
Všeobecná zdravotní pojišťovna

Stihne se novela včas? Volby do zdravotních pojišťoven v roce 2020 jsou nejasné

Volby do orgánů oborových zdravotních pojišťoven na jaře 2020 zatím nemají jasné podmínky. Novelu zákona, která je upravuje, ještě neprojednal Parlament. Na tiskové konferenci se k tomu dnes vyjadřovali senátorka Alena Dernerová (klub STAN), která podala na dosavadní zákonnou úpravu voleb ústavní stížnost, senátor Raduan Nwelati (ODS) a poslanec Pirátů Petr Třešňák, který předložil alternativní novelu k vládnímu návrhu.

Více souvisejících

Raduan Nwelati Mladá Boleslav

Aktuálně se děje

před 17 minutami

Dva členové ochranky měli atentát ukrajinského prezidenta do detailů naplánovaný.

Nejen Zelenského měli zabít. Toto je plán členů ochranky

Podle prohlášení ukrajinské tajné služby SBU byl zmařen pokus o atentát na prezidenta Ukrajiny Volodymyra Zelenského. Mezi zadrženými by měli být dva členové jeho vlastní ochranky. Údajně měla být v plánu i likvidace politických a vojenských špiček Ukrajiny.

před 54 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Hokej, ilustrační fotografie.

Rulík a spol. nemůžou počítat s Hertlem. Vedení Vegas českého útočníka na domácí MS nepustí

V úterý se česká hokejová reprezentace sešla na ledě O2 Areny, aby zde absolvovala svůj trénink před blížícím se domácím světovým šampionátem, který začne už v pátek. Ještě před začátkem tohoto tréninku generální manažer národního týmu Petr Nedvěd novinářům sdělil, že se bude realizační tým v čele s koučem Radimem Rulíkem muset obejít na domácím MS bez jedné z českých hvězd v NHL, útočníka Tomáše Hertla. Vedení jeho klubu Las Vegas ho totiž do Prahy nepustí.

Aktualizováno před 2 hodinami

Izraelská armáda

Izrael nadále operuje v okolí Rafáhu. Pozastavení pomoci z USA popírá

Izraelská armáda pokračuje v pozemní operaci do Rafáhu, kterou zahájila v tomto týdnu. Už v úterý potvrdila obsazení přechodu na hranici s Egyptem. Do obydlených čtvrtí města zatím nepostupuje. Armádní mluvčí zároveň bagatelizoval nepotvrzenou informaci, že USA pozastavily dodávku některých zbraní kvůli nynější ofenzivě. 

před 2 hodinami

Susan Bucknerová (vpravo) ve snímku Pomáda (1978).

Zemřela hvězda filmu Pomáda, Susan Bucknerová

Do světa hollywoodských snímků a hereckých svět zasáhla velmi smutná zpráva. Herečka Susan Bucknerová, známá především díky své roli roztleskávačky Patty Simcox ve slavném muzikálovém snímku "Pomáda!", nás opustila ve věku 72 let.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

Polsko vnímá nové riziko z Ruska. Upozornil na něj prestižní deník

Polské bezpečnostní služby jsou v plné pohotovosti kvůli hrozbě bombových útoků a záškodnických akcí ze strany Ruska na území Evropy, řekl polský ministr obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz v úterý. Reagoval tak na článek deníku Financial Times, že Moskva plánuje násilné sabotáže v zahraničí. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy