Po "superúředníkovi" vláda hledá jeho "superpomocníka"

Praha - Vláda České republiky dnes vyhlásila výběrové řízení na služební místo personálního ředitele sekce pro státní službu, oznámilo Ministerstvo vnitra. Má mimo jiné prokázat znalost angličtiny, francouzštiny nebo němčiny odpovídající alespoň 2. úrovni (stupni) znalosti cizího jazyka pro standardizované jazykové zkoušky stanovené rozhodnutím Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy. Splnění tohoto požadavku je nutno doložit předložením originálu příslušného dokladu do 31. prosince 2015.

Uchazeči mají přihlášku zaslat prostřednictvím provozovatele poštovních služeb na adresu: Ministerstvo vnitra, Nad Štolou 3, P. O. BOX 21, Praha 7, 170 34, nebo osobně podají v termínu do 28. ledna 2015 na podatelnu Ministerstva vnitra na výše uvedené adrese. Obálka obsahující přihlášku včetně požadovaných listin musí být označena slovy: „Neotvírat" a slovy „Výběrové řízení na služební místo personálního ředitele sekce pro státní službu".

Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) nedávno v souvislosti s prvním neúspěšným pokusem výběru takzvaného personalisty či pomocníka náměstka pro státní službu uvedl, že předpokládá, že se nyní přihlásí více uchazečů.

Dvakrát muselo být vypsáno i výběrové řízení na náměstka ministra vnitra pro státní službu. Poprvé nikdo ze tří uchazečů nesplnil podmínky. Do druhého výběrového řízení se přihlásilo 21 lidí, z toho 11 bylo vyřazeno pro nesplnění požadavků a z deseti zbývajících byla vybrána finální trojice.

Vláda by měla příští týdenu vybírat nejlepšího z trojice, kterou tvoří ředitel kanceláře náměstka ministra vnitra Josef Postránecký, tajemnice třebíčského městského úřadu Simeona Zikmundová a ředitel strukturálních fondů na ministerstvu průmyslu Břetislav Grégr.

Funkce "superúředníka" vzniká podle služebního zákona. Náměstek bude šest let řídit státní správu a vyjednávat v Evropské unii. Jeho prvním úkolem bude spolu s ministry připravit výběrová řízení na státní tajemníky všech ministerstev.

Související

Vláda ČR

Komise začne s výběrem nového superúředníka namísto Postráneckého

Stát začne hledat nástupce Josefa Postráneckého ve funkci náměstka ministra vnitra pro státní službu. V pětičlenné komisi, která bude tzv. superúředníka vybírat, zasednou mimo jiné šéfka úřadu vlády Tünde Bartha či bývalý ministr spravedlnosti za ANO Jan Kněžínek, schválila dnes vláda. Vyplývá to z výsledků jednání kabinetu. Postránecký ve funkci skončil předčasně zhruba o deset měsíců poté, co byl na ministerstvu vnitra jmenován státním tajemníkem.

Více souvisejících

superúředník Vláda ČR

Aktuálně se děje

Aktualizováno včera

včera

včera

Londýnský starosta Sadiq Khan

Londýn beze změny. Starostou metropole bude nadále Sadiq Khan

V čele Londýna bude nadále labourista Sadiq Khan, který byl v sobotu zvolen na rekordní třetí po sobě jdoucí funkční období. Podle agentur je jeho aktuální vítězství nad konzervativci o to důležitější, že Velkou Británii čekají za několik měsíců všeobecné volby. Labouristé v nich budou favority. 

Aktualizováno včera

včera

včera

Kim Čong-un

VIDEO: Diktátor Kim Čong-un se stal hvězdou TikToku s propagandistickou písní „Přátelský otec“

Severokorejská propagandistická píseň "Friendly Father" (Přátelský otec) oslavující Kim Čong-una zaznamenala obrovský úspěch na sociální platformě TikTok, kde získala miliony zhlédnutí. Tato píseň, která chválí komunistického diktátora Severní Koreje, si získala oblibu zejména mezi mladou generací Z, která ji sdílela a komentovala s obrovským nadšením. Jeden uživatel ji označil jako "to, co jsem potřeboval dneska slyšet", zatímco další se dokonce zeptal, zda je k dispozici na hudební platformě Spotify.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Hasiči, ilustrační fotografie.

Požár v Tlumačově zaměstnal hasiče. Dva se zranili

Hasiči v sobotu zasahovali u požáru na autovrakovišti v Tlumačově na Zlínsku. Dva z nich se při zásahu, během kterého byl vyhlášen třetí stupeň poplachu, zranili. Zasahovalo celkem třináct hasičských jednotek, příčina je předmětem vyšetřování. 

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Ústav pro studium totalitních režimů.

Kudrnův ÚSTR: Nákladné soudy, odborná ostrakizace, matení veřejnosti

Od nástupu Ladislava Kudrny do funkce ředitele Ústavu pro studium totalitních režimů (ÚSTR) uplynuly dva roky. Letmé ohlédnutí za jeho dosavadním působením v čele uvedené instituce neskýtá příliš povzbudivý pohled. Pro politickou reprezentaci, která o směřování ústavu naneštěstí fakticky rozhoduje, by mělo jít o příležitost zamyslet se nad tím, zda je ve veřejném zájmu nadále podporovat management, který se krom banálních proklamací na adresu nedávné historie může pochlubit především sérií prohraných soudních sporů s ředitelovými kritiky a současnými i bývalými zaměstnanci.

včera

včera

Pekarová Adamová ocenila Tulejovu reakci. Fiala čeká na další návrh TOP 09

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) ocenila rozhodnutí Pavla Tuleji, který se v pátek vzdal nominace na ministra pro vědu, výzkum a inovace. Ve vládě měl nahradit končící ministryni Helenu Langšádlovou. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy