Babišova podniková policie sledovala Šincla? Toto říká Babiš

Praha – Babiš říká, že informace o Ladislavu Šinclovi, které přinesl na jednání o novele pojišťovnictví, mu někdo z jeho podřízených vyhledal na internetu. Šlo prý jen o novinové články. Server Novinky.cz přišel posléze s informací, že v tomto případě nelze vyloučit roli počinové policie Andreje Babiše. Vycucali si to z prstu, oponuje Babiš.

Server Novinky.cz přinesl informaci, že složku o Šinclově pracovním i osobním životě mohla ministrovi financí jakýsi podniková policie. Pro Babiše totiž podle serveru pracují bývalí elitní detektivové z různých policejních útvarů.

„A že jich je kolem Babiše, například v jeho gigantu Agrofert, ale i v ANO či v úřadech spadajících pod ministerstvo financí, požehnaně," píše server. Poukazuje přitom na fakt, že v bezpečnostní divizi Agrofertu už čtyři roky pracuje bývalý náměstek ředitele protikorupční policie Jiří Veselý a několik jeho dalších někdejších kolegů.

„Důrazně odmítáme, že by kdokoli z Agrofertu shromažďoval či někomu poskytoval informace o panu poslanci Šinclovi," napsal ve čtvrtek Právu Hanzelka.

Teď se k celé věci vyjádřil i sám Andrej Babiš. „Autor postavil celý svůj 'investigativní' materiál na tvrzení, že 'nelze vyloučit', že mi podrobnosti o poslanci Šinclovi připravili lidé, kteří se dříve živili jako elitní detektivové. Myslím, že se tomu říká cucání z prstu," píše na svém blogu ministr financí.

„Chápu, že se noviny špatně prodávají, ale jejich obsah by podle mě neměl být postaven na fantasmagoriích. Žádnou policii nemám. Agrofert má stejně jako řada jiných i nadnárodních firem svou bezpečnostní divizi," připouští Babiš, dodává ale, že jejím úkolem je chránit majetek společnosti.

„Představa, jak se tihle lidé z bezpečnostní divize ze dne na den přeorientují z ochrany firmy a 'pověsí' se na poslance Šincla je podle mě spíš chorobná, přesto ji pan redaktor čtenářům předkládá jako hotovou věc, tedy s oním spojením 'nelze vyloučit', to aby se celý tento nesmysl posvětil," píše předseda hnutí ANO.

Babiš i nadále říká, že ho Šincl ve sněmovně bezprecedentně napadl a informace o něm byly sestavené z veřejně dostupných zdrojů. „Média pak udělala kauzu z článků z médií, které překřtila na 'složku'. A kvůli čtenosti ženou kauzu až do extrémních nesmyslů. Doufám, že čtenáři mají vlastní rozum. Neexistuje žádná složka, neexistuje žádná Babišova policie, existuje jen podezření hraničící s jistotou, že pan Šincl chtěl svým návrhem pomoci pojišťovnám," znovu zopakoval Babiš.

Související

Více souvisejících

Andrej Babiš Ladislav Šincl (poslanec ČSSD) Agrofert

Aktuálně se děje

před 52 minutami

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

včera

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

včera

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

včera

včera

včera

Kuleba: Rusko bude možné zapojit do mírových jednání až po mírovém summitu

Ukrajinský ministr zahraničních věcí Dmytro Kuleba zastává názor, že Rusko bude možné zapojit do mírových jednání, ale až po mírovém summitu, který se v polovině června uskuteční ve Švýcarsku bez účasti delegace z Moskvy.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy