Postihu se nebojím, říká Babiš. Pokuta by ho nezruinovala

Praha – Spor Andreje Babiše a Ladislava Šincla zřejmě skončí před mandátovým a imunitním výborem. Poslanec ČSSD totiž plánuje podat na chování ministra financí návrh na disciplinární řízení. Nebojím se, pravda je na mé straně, vzkazuje Babiš.

Podle Babiše Šincl celou kauzu vyvolal, aby zakryl své lobbistické zájmy ve prospěch pojišťoven. Během výroční konference ekonomických diplomatů médiím řekl, že se případného postihu nebojí.

Brání se tím, že četl pouze veřejně dostupné informace, které zveřejnil tisk. Chtěl tak prý ukázat na nedůvěryhodnost poslance ČSSD, který podle něj vystupuje v zájmu pojišťoven, ale ne občanů. V rozhovoru pro Právo pak hovořil o tom, že některé informace o Šinclovi "plují v prostoru". Nazval ho také korupčníkem.

Šincl trvá na tom, že Andrej Babiš ho vydíral a teď lže. Svoje vyjádření k rozhovoru otištěnému v deníku Právo sepsal a zveřejnil na sociálních sítích. Poslanec ČSSD také dodal, že podá návrh na disciplinární řízení.

Psali jsme: Sedm lží Andreje Babiše. A mám důkazy, říká poslanec

„Rozhodl jsem se proto si to nenechat líbit a bránit se. Naštěstí jsem velice pečlivý a mám řadu písemných důkazů o tom, že pan ministr je 'SEDMILHÁŘ'," komentoval na sociálních sítích interview poslanec ČSSD.

Z toho ale Babiš rozhodně strach nemá, je připraven se zodpovídat. „Samozřejmě jsem připraven. Já si myslím, že moje chování bylo adekvátní jeho pomluvě, veřejné. Já jsem mu jenom četl z tisku, protože jsem nevěděl vůbec, kdo to je. Já si myslím, že to bylo za zavřenými dveřmi, on z toho udělal aféru, aby vlastně zakryl svoje lobbistické zájmy ve prospěch pojišťoven," řekl dnes ministr.

Nebojí se ani postihu, který mu hrozí. „Nemám obavu. Já myslím, že pravda je na mé straně," domnívá se Babiš. V disciplinárním řízení by mu hrozila až pokuta ve výši jednoho poslaneckého platu. To by ministra financí určitě finančně nezničilo, už teď svůj ministerský plat posílá na dobročinné účely.

Související

Více souvisejících

Andrej Babiš Ladislav Šincl (poslanec ČSSD)

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

včera

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

včera

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

včera

včera

včera

Kuleba: Rusko bude možné zapojit do mírových jednání až po mírovém summitu

Ukrajinský ministr zahraničních věcí Dmytro Kuleba zastává názor, že Rusko bude možné zapojit do mírových jednání, ale až po mírovém summitu, který se v polovině června uskuteční ve Švýcarsku bez účasti delegace z Moskvy.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy