Ortel na akci krajně pravicové strany. Lidé stáli při něm, on stojí při nich, burcuje Národní demokracie

Praha – Skupina Ortel i její zpěvák Tomáš Ortel budí velkou kontroverzi. Nejde jen o texty písní, které jsou podle některých rasistické a xenofobní a o to, že se s nimi skupina umístila vysoko v anketě Český slavík- Nově vzbudil hudebník Ortel pozornost tím, že přislíbil účast na demonstraci krajně pravicové Národní demokracie.

Nacionalistická strana Ne Bruselu - Národní Demokracie, která bývá řazena ke krajní pravici, připravuje na 12. prosince akci s názvem „Vlastenci na Hrad!". Strana na pozvánce tvrdí, že „spolupráce vlasteneckých sil demonstrovaná pochodem 17. listopadu 2015 pokračuje" a že lidé znovu vyjdou do ulic.

//

Řekněte o této velké protivládní demonstraci své rodině, kamarádům a známým a doražte do centra předvánoční Prahy podpoř...

Zveřejnil(a) NE Bruselu - Národní demokracie dne 5. prosinec 2015

Pochod a demonstraci, která je určena „všem vlastenecky smýšlejícím občanům, politickým stranám, hnutím a spolkům na podporu prezidenta republiky proti vlastizrádným politikům, médiím a neziskovkám" podle Národní demokracie zahájí právě Tomáš Ortel. „Lidé stáli při něm, on stojí při nich," píše se na plakátu k akci.

„Pozvou mě? Záštitu pod akcí má Národní demokracie jejíž předseda dělá seznamy VÝZNAMNÝCH ŽIDŮ V ČR. Zároveň je akce na podporu prezidenta který Izrael dlouhodobě podporuje (stejně jako já). Svět je zcela naruby," rýponul si na Facebooku poslanec ČSSD Jan Chvojka, který kvůli Ortelu a Slavíkovi podal stížnost Radě pro rozhlasové a televizní vysílání. Ve svém vyjádření naráží na předsedu strany Adama B. Bartoše, který je známý svými antisemitskými a extremistickými názory. V červenci 2015 byl jedním z aktérů demonstrace proti přijímání uprchlíků v Česku, během které s oprátkou v ruce vyhrožoval, že pokud vláda nepřistoupí na úplnou izolaci země od uprchlíků, začne sám konat.

Související

Více souvisejících

NE Bruselu - Národní demokracie Demonstrace kvůli uprchlíkům

Aktuálně se děje

před 47 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

Jaderné zbraně se přesunou na orbitu? Rusko vetovalo rezoluci o zastavení zbrojení ve vesmíru

Rusko ve středu vetovalo návrh rezoluce OSN předložené Spojenými státy a Japonskem, která vyzývá všechny státy světa, aby zabránily závodům v jaderném zbrojení ve vesmíru.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy