Babiš je šmejd, zuří politik. Tahle slova si šéf hnutí ANO radši ani neměl číst

Brno – Brněnský zastupitel a náměstek primátora Matěj Hollan se opět tvrdě pustil do ministra financí Andreje Babiše. Toho už delší dobu hlasitě kritizuje kvůli podobě zákona regulujícího nelegální hazard. Právě toto téma nakousl i ve své nejnovějším statusu na sociálních sítích.

„Babiš je šmejd. Ten dnešní zákon mě nezajímá, ať ho řeší Ústavní soud, ale na jednu věc jsem extrémně háklivej. Babiš dnes (mimo jiné) prohlásil: 'Nepomáhám hazardní lobby jako ČSSD v čele s panem Sobotkou'," zlobil se ve středu večer na Facebooku Hollan.

Právě Babiš podle něj regulaci hazardu absolutně nezvládl. „Takže milí zlatí, to že zákon o hazardu má alespoň nějaké přínosy, je čistě zásluha premiéra Sobotky. Babiš sice původně nechal smysluplný návrh zákona připravit, ale pak ho dal na přání hazardní 'lobby' kompletně vykostit. Pro Babiše dokonce oficiálně pracoval jakýsi pán Haluza, což je člověk přímo z hazardní 'lobby'. Ten mu spočítal, že původní návrh by skutečně hazard zasáhl a Babiš by z gamblerů nevytáhl dost chechtáků, tak Babiš nařídil zákon ve prospěch Valenty a spol. Zmírnit," spustil ostrou kanonádů brněnský politik a bojovník proti hernám.

„Jen a pouze díky Sobotkovi, se kterým jsme spolupracovali, se na jednání Vlády proti vůli Babiše vrátila opatření jako povinná noční přestávka nebo pauza po dvou hodinách hry. Zákon má i tak vinou Babiše spoustu chyb, ale díky Sobotkovi to není totální shit," má jasno politik z hnutí Žít Brno.

A proto Babišovi poslal jasný vzkaz. „Takže pane ministře financí, v přípravě zákona o hazardu jste šel na ruku hazardní lobby Vy, a kdykoliv bude potřeba, tak to černé na bílém doložím. A po volbách do krajských zastupitelstev Vám tam pošlem novelu Vašeho zbastleného zákona. Budu moc zvědavý na Vaše hlasování," dodal Hollan.

Související

Covid-19, ilustrační foto

Antigenní testy mohou zabránit třetí vlně koronaviru, věří zadavatelé studie

Spolehlivost antigenních testů při správném použití dalece přesahuje 90 procent, jejich masivní nasazení by mohlo zabránit třetí koronavirové vlně v Česku. Podle organizátorů probíhající studie to vyplývá z analýzy vzorků u necelé stovky lidí, kteří se podrobili laboratornímu PCR testu, rychlejšímu antigennímu testu i testu na protilátky. Zároveň v dotazníku poskytli bližší informace k anamnéze.
Stanislav Křeček

Křeček odmítá kritiku: Nikdy se nestalo, že by se podnětem ombudsman nezabýval

Veřejný ochránce práv Stanislav Křeček dnes ujistil, že že se nikdy nestalo ani nestane, aby ochránce práv nezabýval doručeným podnětem. Reagoval na otevřený dopis více než 300 právních akademiků, advokátů a studentů práva. V dopise Křečkovi mimo jiné vytýkají, že svými kroky a výroky ve funkci podlomil důvěru, že roli veřejného ochránce práv plní s vědomím vážnosti funkce.

Více souvisejících

Matěj Hollan - Andrej Babiš hazard

Aktuálně se děje

před 9 minutami

Aktualizováno před 17 minutami

Aktualizováno před 36 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Robert Fico

Atentátník na Fica se sám stal terčem útoku

Údajný útočník, který ve středu střílel na slovenského premiéra Roberta Fica, se v roce 2016 stal sám terčem útoku. Juraj Cintula tehdy pracoval jako ochranka obchodního domu ve městě Levice.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Aktualizováno před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Vlastimil Harapes

Zemřel známý baletní mistr Vlastimil Harapes

Česko zasáhla ve středu smutná zpráva. Ve věku 77 let zemřel tanečník a herec Vlastimil Harapes. O jeho úmrtí informovalo Národní divadlo. Harapes v poslední době bojoval s vážnými zdravotními problémy. 

před 5 hodinami

Aktualizováno před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Česká televize, ilustrační foto

Ministerstvo kultury navrhlo od příštího roku zvýšení koncesionářských poplatků

Česká televize získá příští rok díky zvýšení koncesionářských poplatků navíc 865 milionů korun a Český rozhlas si polepší o 331 milionů korun. Ministerstvo kultury navrhuje od roku 2025 zvýšit televizní poplatek o 15 Kč na 150 Kč měsíčně a rozhlasový poplatek o 10 Kč na 55 Kč měsíčně, jak uvedl ministr kultury Martin Baxa (ODS) na dnešní tiskové konferenci. 

před 8 hodinami

Havárie v Praze. Neteče voda ve čtyřech čtvrtích na severu města

Více než 50 tisíc odběratelů v Praze se ve středu ocitlo bez vody. Důvodem je havárie na vodovodním řadu, ke které došlo při napouštění po plánované výluce. K opravě by mělo dojít ještě dnes. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy