Libereckým primátorem se stal Jan Korytář

Liberec - Jan Korytář z vítězné Změny pro Liberec je novým primátorem Liberce. Rozhodlo o tom ve čtvrtek večer ustavující zastupitelstvo města.

Pro Korytáře hlasovalo 23 přítomných, pro protikandidáta Tomáše Hampla (ODS) 12, jeden hlas byl neplatný.

Primátorovými náměstky jsou Jaromír Baxa (Změna pro Liberec), náměstek pro ekonomiku, Martina Rosenbergová (ČSSD), náměstkyně pro zdravotní a sociální věci, Lukáš Martin (ČSSD), náměstek pro správu a údržbu komunikací, Jiří Šolc (Liberec občanům), náměstek pro školství, kulturu a systémovou integraci úřadu a Zuzana Kocumová (Unie pro sport a zdraví Liberec), náměstkyně pro sport a cestovní ruch. Všichni jsou pro funkci uvolněni. Městská rada má celkem jedenáct členů.

V koalici, která chce město vést následující čtyři roky, se po komunálních volbách spojila Změna pro Liberec s ČSSD, Unií pro sport zdraví a uskupením Liberec občanům. V devětatřicetičlenném zastupitelstvu bude mít většinu 25 míst.

Koalice již s předstihem zveřejnila své programové priority. Chce mimo jiné ustavit funkci městského architekta, vybudovat městskou tržnici, nové parky a cyklostezky. Strážníci by podle nového vedení města měli přestat s nasazováním botiček na špatně parkující auta.

"Jan Korytář je pro Liberec velkou nadějí, že se zbaví pověsti jednoho z nejvíce zkorumpovaných měst v České republice a zároveň že se zde již nikdy nebude opakovat podobná blamáž jako situace okolo Mistrovství světa v klasickém lyžování," reagoval na zvolení Jana Korytáře předseda Strany zelených Ondřej Liška.

"Výsledek zelených v Liberci je pro nás zároveň velkým příslibem ke krajským volbám, které se uskuteční již za dva roky a ve kterých budou chtít zelení uspět," dodal Liška.

Související

Liberec

Policie zasahovala v budově radnice v Liberci

Policie v úterý zasahovala na radnici v Liberci. Konkrétně se jednalo o kriminalisty z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ), jejichž zásah potvrdil i primátor Jaroslav Zámečník (SLK). Důvod policejní razie nesdělil. Na magistrátu přesto fungovala všechna pracoviště. 

Více souvisejících

Liberec Jan Korytář

Aktuálně se děje

před 24 minutami

před 48 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 5 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Rusko tvrdí, že provedlo útok na štáb operačního velení ukrajinských ozbrojených sil

Rusko podle tamních médií dnes oznámilo, že jeho armáda provedla útok na štáb operačního velení jižního uskupení ukrajinských ozbrojených sil. Informaci zveřejnilo ministerstvo obrany v Moskvě v souvislosti s průběhem války proti Ukrajině, Kyjev zatím tuto zprávu nekomentoval.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy