Demokracie zničila ODS a ČSSD. Babiš by měl vést zemi, tvrdí Jančura

Praha – Přestože se ministr financí a šéf hnutí ANO stal terčem zřejmě největší kritiky od doby jeho vstupu do politiky a reálně mu hrozí konec ve vládě, jeho věrní spojenci jej stále podporují. Dokazují to i slova podnikatele Radima Jančury.

Majitel společnosti Student Agency Radim Jančura patří dlouhodobě mezi podnikatele, kteří stojí za Babišem. Netají se tím, že šéfa hnutí ANO považuje za „velmi přínosného pro Českou republiku“. A ani současné dění ve vládě jeho názor nezměnilo.

V rozhovoru pro český rozhlas mluvil třeba o kontroverzních nahrávkách zachycující jednání mezi Babušišem a jeho novináři. „V souvislosti s nahrávkami se samozřejmě objevuje spousta otázek. Nahrávky působí hrozivě a velice doufám, že se brzy objeví jejich plná verze, ze které poznáme, zda byl aktivní novinář, nebo pan Babiš - a zda nejde o práci šikovného střihače,“ uvedl Jančura.

Domnívá se také, že by Andrej Babiš měl dostat šanci vést zemi po následující čtyři roky.

„Do politiky přicházejí podivní lidé - nikde nepracovali, jsou profesionální politici a nejsem si jist, zda za nimi jsou čest a dobré jméno, o které by mohli přijít. Přijde-li proto do politiky někdo, kdo už něco dokázal, přichází s dobrým jménem, které si nechce zničit,” myslí si. 

„Kteří lidé více kradou? Ti mladí, kteří nahánějí holky, nebo ti staří, kteří už něco dokázali?” dodává s tím, že „právě vnitrostranická demokracie zničila ODS a ČSSD."

Související

Radim Jančura, majitel Student Agency

Zemětřesení v holdingu Student Agency: Radim Jančura změnil strukturu firem

Podnikatel Radim Jančura od 1. května změnil strukturu společností v holdingu Student Agency. Do nově založené komanditní společnosti Student Agency Travel začlenil prodej letenek, zájezdů a zahraničních pobytů. V existující komanditní společnosti Student Agency nechal dopravní aktivity, tedy autobusy a vlaky. Pod tuto společnost ve struktuře spadají i akciové společnosti RegioJet, jedna v Česku, druhá na Slovensku. Samostatnou akciovou společností spadající přímo pod holding je RegioJet UK, která bude mít na starosti provoz vlaků v Ústeckém kraji, řekl dnes ČTK mluvčí Aleš Ondrůj.
student agency

Žluté vlaky budou expandovat. Tržby RegioJetu loni vzrostly, firma je v zisku

Tržby železničního dopravce RegioJet loni mírně rostly na 1,1 miliardy korun. Zisk před zdaněním činil 102 milionů korun, napsal v tiskové zprávě mluvčí Aleš Ondrůj. Poprvé v zisku byl dopravce v roce 2015, na železnici působí od roku 2011. Předloni byl ve ztrátě. Nyní působí kromě Česka také na Slovensku a v Rakousku. Letos od prosince začne poprvé jezdit na dotovaných spojích v Česku objednávaných státem a Ústeckým krajem. Hospodářské výsledky dnes oznámily i České dráhy, které sice loni hospodařily se ziskem 1,2 miliardy, ale osobní doprava skončila ve ztrátě 230 milionů.

Více souvisejících

Radim Jančura Andrej Babiš

Aktuálně se děje

Aktualizováno před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Londýnský starosta Sadiq Khan

Londýn beze změny. Starostou metropole bude nadále Sadiq Khan

V čele Londýna bude nadále labourista Sadiq Khan, který byl v sobotu zvolen na rekordní třetí po sobě jdoucí funkční období. Podle agentur je jeho aktuální vítězství nad konzervativci o to důležitější, že Velkou Británii čekají za několik měsíců všeobecné volby. Labouristé v nich budou favority. 

Aktualizováno před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Kim Čong-un

VIDEO: Diktátor Kim Čong-un se stal hvězdou TikToku s propagandistickou písní „Přátelský otec“

Severokorejská propagandistická píseň "Friendly Father" (Přátelský otec) oslavující Kim Čong-una zaznamenala obrovský úspěch na sociální platformě TikTok, kde získala miliony zhlédnutí. Tato píseň, která chválí komunistického diktátora Severní Koreje, si získala oblibu zejména mezi mladou generací Z, která ji sdílela a komentovala s obrovským nadšením. Jeden uživatel ji označil jako "to, co jsem potřeboval dneska slyšet", zatímco další se dokonce zeptal, zda je k dispozici na hudební platformě Spotify.

Aktualizováno před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Hasiči, ilustrační fotografie.

Požár v Tlumačově zaměstnal hasiče. Dva se zranili

Hasiči v sobotu zasahovali u požáru na autovrakovišti v Tlumačově na Zlínsku. Dva z nich se při zásahu, během kterého byl vyhlášen třetí stupeň poplachu, zranili. Zasahovalo celkem třináct hasičských jednotek, příčina je předmětem vyšetřování. 

Aktualizováno před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Ústav pro studium totalitních režimů.

Kudrnův ÚSTR: Nákladné soudy, odborná ostrakizace, matení veřejnosti

Od nástupu Ladislava Kudrny do funkce ředitele Ústavu pro studium totalitních režimů (ÚSTR) uplynuly dva roky. Letmé ohlédnutí za jeho dosavadním působením v čele uvedené instituce neskýtá příliš povzbudivý pohled. Pro politickou reprezentaci, která o směřování ústavu naneštěstí fakticky rozhoduje, by mělo jít o příležitost zamyslet se nad tím, zda je ve veřejném zájmu nadále podporovat management, který se krom banálních proklamací na adresu nedávné historie může pochlubit především sérií prohraných soudních sporů s ředitelovými kritiky a současnými i bývalými zaměstnanci.

před 9 hodinami

před 9 hodinami

Pekarová Adamová ocenila Tulejovu reakci. Fiala čeká na další návrh TOP 09

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) ocenila rozhodnutí Pavla Tuleji, který se v pátek vzdal nominace na ministra pro vědu, výzkum a inovace. Ve vládě měl nahradit končící ministryni Helenu Langšádlovou. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy